Het raadsakkoord is een feit!

Bij de raadsvergadering van 25 mei is heeft de werkgroep raadsakkoord het raadsakkoord, concept raadsprogramma en de opdracht voor de formateur gepresenteerd.

Eindelijk lag daar het lang gewenste raadsakkoord 2.0! Dit akkoord bestaat uit:
– Het Raadsakkoord
– Concept Raadsprogramma
– Opdracht aan de formateur
– Voorstel voor participatie.

Dit volledige pakket is in een kleine vier weken in elkaar gezet door de werkgroep raadsakkoord.
In de raadsvergadering hebben wij onze waardering uitgesproken voor de tijd, inzet en constructieve houding van alle partijen. Deze houding legt een goede basis voor een goed en eerlijk democratisch proces waar we als gemeenteraad in zitten. We gunnen elkaar de ruimte om standpunten uit te dragen. Vaak noemen we dit hard op de inhoud maar zacht op de relatie.

Is dit raadsprogramma en raadsakkoord dan al volledig wat wij voor ogen hadden? Nee, dat niet. Wij zien in de komende maanden dan ook nog kansen om de 70% versie die nu voor ligt verder uit te concretiseren. Hoe meer concrete acties we als raad mee kunnen geven aan het college hoe sneller er doorgepakt kan worden. Op woningbouw hebben we deze concrete opdracht al neergelegd. Wij vragen in het raadsprogramma het college om na de zomer met een selectie aan locaties te komen waar snel en efficiënt gebouwd kan worden.

Na de zomer volgt het traject om van de 70% versie naar de definitieve versie te komen. Bas de Ruig zei in de sessie dat hij het de 99% versie noemt omdat het raadsprogramma nooit af kan zijn. Een goed verwoord punt als je het mij vraagt.

Wil je meer weten over de vastgestelde documenten? Klik dan op onderstaande links:
Raadsakkoord en raadsprogramma
Opdracht formateur
Raadsvoorstel

Wil je de raadsvergadering terugkijken? Klik dan HIER

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *