Even voorstellen: #2 Joost Bleekman

Mijn naam is Joost Bleekman, geboren en getogen Velsenaar. Samen met mijn vriendin en twee kinderen woon ik in Velserbroek.

Begin 2016 raakte ik betrokken bij de gemeentepolitiek en eind 2017 raakte ik betrokken bij Velsen Lokaal omdat de visie van deze lokale partij het best bij mij passen. Velsen Lokaal is “Betrokken, Betrouwbaar en Benaderbaar” en daar voel ik mij erg thuis. Wij zetten ons onder andere in voor vernieuwing van lokale democratie en het betrekken van jongeren bij de politiek.

Sinds mei 2018 ben ik Raadslid voor Velsen Lokaal, waar ik met trots terugkijk op 4 drukke jaren. Zo zijn wij de grondlegger geweest voor het Raadsakkoord, welke nu al 4 jaar succesvol is en zijn er meer mogelijkheden geweest voor inwoners om hun stem te laten horen.

Graag zou ik zien dat het proces van de lokale democratie zich nog verder ontwikkeld. Beter, en makkelijker inspreken in de lokale politiek is voor mij een heel belangrijk punt. Dit kan worden bereikt door co-creatie, meer digitale democratie of een directere vorm van inspraak. Ik zou bijvoorbeeld graag zien dat er een platform komt waarop inwoners initiatieven kunnen indienen en hier ook op kunnen stemmen, geld kunnen doneren en het kunnen uitvoeren. Uiteraard valt dit samen met veel aandacht voor online veiligheid (cyber security).

Luisteren naar de problemen in de samenleving en samen zoeken naar de juiste oplossingen, dat is een van de belangrijkste taken van het gemeentebestuur. Eén keer in de vier jaar luisteren naar de inwoners van Velsen is niet voldoende, we moeten met elkaar in contact blijven!

Als onderdeel van dit uiterst betrokken team en oprecht gemotiveerde kandidaten zet ik mij graag in voor jou en alle andere inwoners van Velsen. Ik kijk uit naar onze samenwerking in de komende vier jaar om de gemeente Velsen nog mooier te maken en te houden.

Wil je met mij in contact komen? Kijk dan eens op Facebook, Twitter, Instagram of stuur een Whatsapp bericht.

Laat jouw stem horen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *