Aandacht voor meer bomen op schoolpleinen

Door: Tim Wensveen.

Op 10 juni is het nieuwe Bomenplan besproken met de Raad. Het oude plan stamt uit 2003 en voldoet niet meer aan de huidige kijk op de belangrijke waarde van bomen. Na een presentatie werden 6 thema’s besproken voor het nieuwe plan. Alle fracties konden zich vinden in het voorstel.  

Velsen Lokaal gaf de wethouder nog wat aanvullende punten mee. Wij vinden dat de schoolpleinen groener moeten worden. Er moet ook meer gekeken worden naar het soort van bomen die meer passen in een wijk. Bijvoorbeeld in Zeewijk meer zeedennen. Bomen kunnen ook overlast geven, zoals het aantrekken van ongedierte (processierups, luizenplak) of te snel groeiende bomen bij hoogbouw. 

Velsen Lokaal gaf de wethouder ook mee om inwoners te betrekken bij aanpassingen van bomen en groen in hun wijk en inwoners te vragen om er ook een beetje voor te zorgen. Bijvoorbeeld niet auto’s te parkeren op de zogenaamde boomspiegels (wortels van de boom) en jonge aanplant water te geven. Met elkaar helpen we dan om het groen in de wijk te laten groeien en bloeien. 

De meeste fracties ondersteunden de inbreng van Velsen Lokaal.

Kortom: het was een zeer positieve sessie en wij kijken uit naar het vervolg!

Wilt u de sessie terugkijken of de documenten inzien? Klik dan Hier

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *