Afscheid Nathanael Korf

Afgelopen dinsdag 29 maart 2022 namen we afscheid van raadsleden die niet meer herkozen zijn of zelf hebben besloten om niet meer verkiesbaar te zijn. Eén van die mensen is Nathanael Korf, die geruime tijd fractievoorzitter is geweest en informateur na de verkiezingen van 2018. Hieronder lees je de speech van onze lijsttrekker Bram Diepstraten voor Nathanael.

Beste Nath,

Vriend, vertrouweling, collega. Wat ben ik trots op jou en blij dat ik met je heb mogen samenwerken.

¾ jaar geleden nam je me na een raadsvergadering even apart. Je zat ergens mee en ik was de eerste waarmee je je gedachten deelde. Je twijfelde of je nog wel door moest gaan als raadslid. Je wilde er op een later moment met me over doorpraten. Maar ik zag aan je dat je al een keuze had gemaakt, alleen besefte je dat de keuze een moeilijke zou zijn voor ons. Ik zag gelijk een stukje opluchting in je gezicht. Je probeerde de boodschap heel voorzichtig te laten landen.

Later spraken we elkaar uitgebreider. Je worstelde met het indelen van je tijd: een drukke baan, je gezin (het was heel mooi om een verliefde Nathan te zien overigens), de politiek. Je had je leven zo goed op de rit dat er te weinig tijd in een week zat om alles te kunnen doen wat je leuk vindt. Dus moest je keuzes maken. En die heb je gemaakt, een moedige keuze.

Het leven draait om keuzes maken. Ook ik heb in al die jaren geleerd om eerst aan je eigen gemoedsrust, je eigen geluk en je eigen prioriteiten te denken. Dat is niet egoïstisch, maar gezond. Want alleen als je goed voor jezelf zorgt, kun je goed voor anderen zorgen. Destijds schrok ik natuurlijk, want ik dacht wie kan in Godsnaam zo goed in jouw voetsporen treden?? Maar eerlijk gezegd was dat helemaal niet mijn zorg. Ik besefte dat ik mijn vertrouweling zou gaan missen. Iemand waarbij ik weinig woorden nodig had om me te begrijpen, en andersom. We waren een soort twee-eenheid. Nee, ik voelde gewoon pijn, pijn alsof iemand het met je uitmaakt. Maar ik begreep ook onmiddellijk waarom dit voor jou, en voor ons de beste keuze was. En er stond gewoon een goede fractie die jouw rol prima kon invullen.

Het gemis blijft, want je was een geweldig raadslid, een fijne collega, niet alleen voor ons, maar ik durf te zeggen voor iedereen in de gemeenteraad. Man, wat heb ik mooie tijden met je beleefd. Samen de informatie, en formatiefase 4 jaar geleden, met alle ups en downs. De eerste sessie over maatschappelijk vastgoed, waarin je nog even moest wennen aan het feit dat je nu van een collegepartij was, en ik aan het feit dat mijn eigen fractie ook kritisch was 😉 De borrels elke 2 weken bij Middeloo. Op de juiste momenten gaf je subtiel aan wat ik beter kon doen. Vooral niet te langdradig worden. Ja, de lessen van Nathan moet je absoluut serieus nemen.

Nath, ik wil je namens Velsen Lokaal uit de grond van onze harten bedanken voor jouw inzet voor ons en voor Velsen. Dank voor jouw steun en zorg voor mij. We wensen jou en jouw gezin alle goeds. We gaan je missen. Maar de vriendschap blijft. In jou heb ik een vriend voor het leven gevonden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *