Afscheid van Velsen Lokaal-icoon Marianne Vos

Afgelopen dinsdag 29 maart 2022 namen we afscheid van raadsleden die niet meer herkozen zijn of zelf hebben besloten om niet meer verkiesbaar te zijn. Eén van die mensen is ons prominente nu oud-raadslid Marianne Vos. Tijdens haar afscheid kreeg ze bovendien een lintje uitgereikt. Hieronder lees je de speech van onze lijsttrekker Bram Diepstraten voor Marianne.

Lieve Marianne,

Ik voel me net Peter Heerschop die op radio 538 elke week zijn column zo begint. Ik zou dit ook wekelijks kunnen doen met weer een verhaal over jou.

Marianne, naast een prominent raadslid (kom ik zo op) ben je een soort moeder voor ons geweest. Een zorgzame, lieve, soms bezorgde maar ook strenge dame die iedereen goed in de gaten hield. Bij mijn installatie als wethouder in 2018 sprak je mijn ouders. Zij vroegen jou mij een beetje in de gaten te houden. Je beloofde hen goed op me te letten. Iets dat je heel serieus nam. En dat heb ik geweten….. Nee hoor.

Je zag aan me wanneer ik moe was of ergens mee zat. En hielp me zo om alert te blijven op mezelf. Ik heb dat enorm gewaardeerd. Overigens was er nog iemand die heel goed op me lette: Annekee. Jullie zijn dikke vriendinnen. Pas de afgelopen jaren begon ik door te krijgen waarom. Jullie lijken erg op elkaar. Jullie hielden mij, maar eigenlijk iedereen in de gaten. Jullie kijken allebei naar collega’s als mensen. Je bekommert je om ons welbevinden. Ja, je hebt een mening en een visie op de politiek in Velsen. Maar de zorg voor je medemens prevaleerde boven alles, inclusief je zorg voor Velsen Lokaal als politieke beweging.

Want samen met een paar anderen heb je Velsen Lokaal opgebouwd. Je was een toonaangevend raadslid en fractievoorzitter. Je kende je dossiers en werd na al die jaren ons geheugen, een vraagbaak. Je mag trots zijn op wat je met Velsen Lokaal hebt neergezet. Er staat een team waar je trots op kunt zijn. Je hebt goede mensen binnengehaald ;-).

Jij stond aan de basis van een partijcultuur waarin mensen als team samenwerken, een team met een gemeleerde samenstelling. En als je eenmaal jouw vertrouwen hebt, durf je ook los te laten. En zo heb je de afgelopen 4 jaar de nieuwe generatie vertrouwen gegeven, gecoacht, begeleid, bemoederd. Ik vind dat heel knap en bewonderenswaardig na jarenlang in de spotlights te hebben gestaan. Je werd onze stille kracht. Ik heb van je genoten in je rol als sessievoorzitter, waarin je altijd probeerde het debat los te krijgen.

Namens Velsen Lokaal dank ik jou uit de grond van onze harten voor jouw inzet en jouw betrokkenheid voor Velsen Lokaal, voor onze gemeente, voor onze inwoners en voor de gemeenteraad. Het ga je goed!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *