Groep 7 van de Toermalijn speelt Democracity

Wat is Democracity

Democracity is een cool spel voor leerlingen uit groep 7 en 8 en de onderbouw in het praktijkonderwijs. Het spel is interactief en duurt 2 uur. De leerlingen zijn tijdens het spel de gemeenteraad en maken keuzes voor hun verzonnen stad. Wat vinden ze belangrijk? Kiezen ze voor een park, gebouwen, winkels, of een school….

Het spel laat zien hoe belangrijk het is om met elkaar te overleggen wat de beste keuze is voor de inrichting van hun verzonnen stad. Is er een ander idee, dan moet je proberen de ander te overtuigen van jouw plan. Daarna moet een besluit genomen worden. Kiest de meerderheid voor het plan, dan is daarmee een democratisch besluit genomen.

Leerlingen spelen het spel

Afgelopen week werd dit spel gespeeld in de Velsense Raadzaal. Onder leiding van #Prodemos hielpen Kitty Wolfs (Velsen Lokaal) en Eric van der Does (VVD) mee om Democracity te spelen met de leerlingen van groep 7 van de Toermalijn uit Driehuis.

Het was erg leuk om de enthousiaste gezichten van de leerlingen te zien. Ze zaten op de officiële stoelen van de raadsleden en spraken via de microfoons. Dat ze vol in beeld waren op de beeldschermen was de kers op de taart!

In de loop van bijeenkomst raakten de leerlingen steeds vertrouwder met de omgangsvormen. Aan het einde van de ochtend werd er druk met elkaar gedebatteerd over welk laatste gebouw er toch echt nog nodig was in hun verzonnen stad!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *