Even voorstellen: #10 Jesslin Padmos

Even wat over mij…

Een paar maanden geleden werd er gevraagd of het mij interessant leek om mee te kijken binnen de lokale politieke partij Velsen Lokaal. Leuk! Hoe bijzonder om te kijken hoe het politieke proces binnen een partij eraan toe gaat. Ik was toen eerstejaars studente Politicologie die tijdens een pandemie de landelijke verkiezingen kon volgen; interessanter kon je het voor mij niet hebben.

Ik ben nu 19 jaar oud, tweedejaars studente en inwoner van Driehuis. Ik heb in Haarlem op school gezeten en ben nu verkocht door de studie Politicologie in Amsterdam. Onderwerpen zoals polarisatie, democratische waardes, macht- en tegenmacht kwamen naar voren en ik was al snel van mening dat ik hier niet alleen in mijn klaslokaal over wil discussiëren.

Over de tijd heb ik in de omgeving Velsen verschillende bijbaantjes gehad waaronder schoonmaken bij de thuiszorg. Dit heeft me een veel beter beeld gegeven over de verschillende sociale lagen in Velsen en de grote verschillen hiertussen. Door een gezellig praatje te maken en vooral te luisteren, onthult dit al meestal de behoeftes van iemand voor de omgeving. Verbinden van groepen is daarom cruciaal voor een gemeente; alleen zo kom je tot samenwerking en oplossingen.

Om te leren hoe de gang van zaken zijn in een gemeenteraad kan je het alleen maar meemaken en er bekend mee raken. Daarom ben ik nog bezig om me wijs te maken in de bestuurscultuur met de gewoontes en principes in de gemeenteraad. Dit geeft mij ook gelegenheid om met een frisse blik te kijken naar de raad en uitspraken zoals “zo hebben we het altijd al gedaan” eventueel te doorbreken. In een discussie ben ik sterk van mening en vastberaden om een probleem aan te kaarten. Ook moet het toegankelijker worden voor burgers in de gemeente om te participeren in deze discussies.

Hier bovenop vind ik dat er in de gemeente actief aandacht moet worden besteed aan een groen en schoon Velsen. Dit is niet alleen om de huidige generatie, maar ook de generaties hierna te voorzien van een verbetering in de leefbaarheid.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *