Even voorstellen: #3 Kitty Wolfs

Mijn naam is Kitty Wolfs,  ik ben 46 jaar en al 18 jaar gelukkig getrouwd met Martin. Samen hebben wij 3 zoons van 19, 19 en 16 jaar. Ik ben opgegroeid en inmiddels weer woonachtig in het rauwe IJmuiden. Ik woonde altijd op Plein 1945 met uitzicht op ons gemeentehuis!

Ik heb een aantal jaar in Haarlem gewoond, maar eenmaal terug in IJmuiden, wil ik hier nooit meer weg. Hier ken ik iedereen, voel ik me thuis, en hier is alles lekker in de buurt. Het zwembad, het bos, de duinen en natuurlijk het strand! Ik werk sinds mijn 24e met heel veel plezier in de schuldhulpverlening. Ik heb dat eerst een tijd in de Bijlmer gedaan en nu werk ik in de Bollenstreek. Mijn hobby’s zijn reizen, acteren, zingen, fotograferen hardlopen en ja, toch ook echt de politiek!

In januari 2017 volgde ik de cursus Politiek actief in Velsen, puur uit nieuwsgierigheid naar de lokale politiek. Eenmaal enthousiast, sloot ik me aan bij Velsen Lokaal, omdat zij dichtbij inwoners staan en burgerparticipatie voor hen belangrijk is. Velsen lokaal is betrouwbaar, betrokken en benaderbaar. De raadsleden zijn een mooie mix van mensen uit de linkse, maar ook de rechtse hoek. Discussies worden onderling scherp gevoerd, maar altijd met respect voor elkaar. Ik voelde me direct thuis in de groep. Bovendien wordt een lokale partij niet gestuurd vanuit landelijke ideologieën. Als onafhankelijk raadslid kun je dan beter de juiste keuzes voor de eigen regio maken. 

Transparantie in de politiek is tot slot iets wat voor mij heel belangrijk is. De afgelopen periode heeft Velsen Lokaal via berichten op social media inzichtelijk proberen te maken wat er allemaal speelt in de Velsense politiek en waarom wij bepaalde besluiten namen. Dit zullen wij ook de komende raadsperiode blijven doen. Het moet namelijk helder en transparant voor onze inwoners zijn hoe we tot onze keuzes zijn gekomen.

Iets zinvols doen voor je eigen omgeving vind ik belangrijk en als raadslid voor Velsen Lokaal kan ik daar goed vorm aan geven. Mensen worden soms van het kastje naar de muur gestuurd en dat hoort niet zo. De gemeente is er voor de inwoners en niet andersom. In de afgelopen raadsperiode probeerden we uit te vinden welke vorm van burgerparticipatie daadwerkelijk meer inspraak voor inwoners oplevert en dat is een erg interessant proces. Van de inspraaktrajecten bij de Dorpsdialoog Driehuis, de visie op Velsen, het Pontplein en de Velsertraverse hebben we veel kunnen leren. In de volgende periode willen we daarop doorpakken.

Na een korte periode als Steunfractielid kwam ik in maart 2018 in de Raad. Met veel enthousiasme en energie houd ik me bezig met mijn portefeuilles het sociaal domein, werk- en inkomen, kunst en cultuur, jeugdzorg, armoedebestrijding en de aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt. Daarnaast ben ik sessievoorzitter en lid van de Agendacommissie en de Regiegroep Raadsakkoord. Het raadswerk kost mij veel tijd, maar ik doe het met passie, plezier en ik leer enorm veel.  Ik heb ook veel nieuwe mensen leren kennen, plekken in onze gemeente bezocht waar ik nog nooit eerder was geweest en heel veel plezier gehad. Kortom, ik vind het nog steeds hartstikke leuk.

Ik hoopte met name in de armoedebestrijding een verschil te maken in deze raadsperiode. Dit is nog niet goed uit de verf gekomen door onder ander de bezuinigingen en Corona. Daarom hoop ik heel graag nog een periode de kans te krijgen hierop door te pakken. Velsenaren, Velsense ondernemers en culturele organisaties krijgen het de komende jaren waarschijnlijk zwaar. Want ook na Corona zullen de gevolgen ervan nog even doorzingen. Ik hoop daarom des te meer dat ik volgende raadsperiode weer de kans van jullie krijg om deze uitdaging aan te gaan en ervoor te zorgen dat Velsen prachtig blijft!

1 antwoord
 1. Pieter Kroon
  Pieter Kroon zegt:

  Beste mw Wolfs
  Complimenten voor de uitstekende leiding over de boot vergadering van gisteren.
  Ondanks schorsingen op amendementen op amendementen op amendementen is er toch een prachtige uitkomst die iedereen recht doet. Wel jammer van polarisatie door sommige partijen die onrust proberen te zaaien. Maar dat is u niet aan te rekenen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *