Nog een paar dagen. Ben je er al uit?

Ben je er al uit op welke partij en wie je gaat stemmen? Nee? Dan heb je nog een paar dagen om de programma’s van partijen te lezen. En om te kijken wat de partijen de afgelopen vier jaar hebben gebracht. Ga in ieder geval stemmen. Geen vertrouwen meer in de politiek? Ik kan dat begrijpen. Toch wil ik proberen je over te halen om in ieder geval naar de stembus te gaan.

Gemeenteraad gaat over jouw woonomgeving

De gemeenteraad staat het dichtste bij jou, ten opzichte van de Tweede Kamer en de Provinciale Staten. Het klopt, je krijgt niet altijd je zin. Ik heb dat zelf aan den lijve ondervonden als tegenstander van de HOV-busbaan. Toch ligt hij er, en toch blijf ik stemmen. Sterker nog: ik ben erdoor zelf in de politiek gegaan. Om te proberen zaken te veranderen.

Verandering kost tijd

Dat kost tijd, maar het lukt wel! Eén van de belangrijkste aspecten voor Velsen Lokaal is invloed van inwoners, van jou dus, op plannen en beleid van de gemeente. En meer echte inspraak vanaf het begin. Vorig jaar is hier een stevige basis voor gelegd door ‘Velsen is Samenspel’ op te nemen in een nieuwe strategische agenda voor de gemeente. Mede omdat wij keer op keer hameren op inspraak en samenspraak. Maar ook politici van andere partijen behalen hun successen voor hun kiezers. Dus oriënteer je op voor jouw belangrijke thema’s en onderwerpen.

Twijfel je nog over jouw stem? Waarom op Velsen Lokaal stemmen?

Velsen Lokaal is een partij zonder hoogdravende politieke idealen of strategische vergezichten. Behalve als het gaat om democratie. Ik maak me zorgen over de staat van onze democratische waarden en rechten. Daarom voel ik me zo thuis bij Velsen Lokaal. Bij ons telt iedere mening. We kunnen je niet altijd gelijk geven. Maar we willen jou en jouw plaatsgenoten wel veel meer mogelijkheden bieden om mee te denken. En wel op zo’n manier dat plannen voor jouw woonomgeving door jouw inbreng beter worden. Daardoor creëren we meer draagvlak. Dus niet meer achteraf over een ontwerp van de gemeente oordelen, maar vanaf het begin met de gemeente aan tafel.

Vandaar onze slogan:

 

 

 

 

 

Natuurlijk hebben we ook veel inhoudelijke ideeën. Bekijk daarvoor onze verkiezingsfolder of lees ons verkiezingsprogramma.

Na 21 maart begint het pas

Wie denkt dat we na 21 maart in een schulp kruipen, heeft het mis. Velsen Lokaal blijft altijd zichtbaar, benaderbaar en betrokken. Je zult ons regelmatig op straat blijven zien. Bovendien staan we altijd open voor kritiek. We komen zelfs graag bij inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties op bezoek.

Ben je eruit? Je kunt de 21e op heel veel plekken stemmen, zelfs in een bus bij de stations Driehuis en Santpoort-Zuid. Laat je stem gelden. En blijf ons ook na 21 maart op de huid zitten.

Samen kunnen we Velsen mooier en beter maken.

Bram Diepstraten, lijsttrekker

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *