Werkbezoek bij TenneT

In de komende jaren sluit TenneT de windparken Hollandse Kust noord Alpha en west voor de kust van Wijk aan Zee aan op het landelijke hoogspanningsnet. 

Tijdens het bezoek vanmiddag kregen we een indruk van de werkzaamheden voor Hollandse Kust Noord die ter hoogte van Wijk aan Zee aan land komt. En van hoe TenneT dit in samenwerking met omwonenden doet. 

Deze enorme operatie wordt over 2 jaar ook op Velsens grondgebied voor de kust van Velsen Noord herhaald als men start met de realisatie van de  Hollandse Kust West. 

In Velsen-Noord komen 2 werkterreinen; 1 aan de  Velsertraverse (WKT8) en 1 aan de Leeghwaterweg (WKT9). Daar wordt dan in de grond geboord en worden vervolgens de elektriciteitskabelbuizen er doorheen getrokken.

Op het informatiecentrum kregen we een presentatie van het grootschalige Net op Zee project. We bezochten het werkterrein op het strand, zagen de enorme boormachines en daarna gingen we ook naar het transformator terrein in Wijk aan Zee naast Tata Steel. Dit terrein is qua omvang 23 voetbalvelden groot!

Bijzonder was dat waarschijnlijk net na ons bezoek, – als de wind inderdaad was gaan liggen -, is gestart met het door de boorgangen heen trekken van de 1.2 km lange buizenrij die nu nog langs het strand lag.

Wat mij betreft was dit een ontzettend interessant werkbezoek dat ik niet snel zal vergeten. Mooi om te zien hoe we zo op een constructieve manier samenwerken aan de energie transitie!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *