Even voorstellen: #9 Aad de Gier

Mijn naam is Aad de Gier, ik ben een Haarlemse Mug van 69 jaar en 45 jaar getrouwd met Marianne, uit IJmuiden afkomstig. Wij hebben een zoon van 36 en een dochter van 30 die beiden uit huis zijn.


Ik ben geboren en getogen in Haarlem en in 1988 naar de nieuwbouw van Velserbroek gekomen waar wij tot op de dag van vandaag met veel plezier wonen. Na mijn schooltijd ben ik terechtgekomen als jongste bediende bij de AMRO bank in Haarlem en, na mijn dienstplicht bij de Koninklijke Marine, weer terug bij AMRO bank, wat later ABN AMRO is geworden. In vrijwel alle onderdelen bij de bank werkzaam geweest zowel commercieel als administratief, ook zat ik vele jaren in de ondernemingsraad van de bank (de belangenbehartiging van de werknemers bij de Raad van Bestuur) namens vakbond De Unie en uiteindelijk met een vertrekregeling in 2013 met vervroegd pensioen gegaan.

Geraniums en vooral het uitzicht daarachter hebben niet mijn voorkeur, wel hou ik van golf, bowlen en petanque.

Daarnaast ben ik actief sinds mei 2000 als zelfstandig fotograaf van voornamelijk  reportages van feesten, partijen en cliënt treatments. Zo ben ik al jaren betrokken bij Harddraverijvereniging Santpoort e.o., samen met Joost Wouters. In de feestweek maken wij samen zo’n 8.000 foto’s van alle evenementen.

Ook ben ik al vele jaren penningmeester bij een drietal verenigingen, Petanque Union IJmond, Dorpsvereniging Velserbroek en sinds kort bij de ouderenorganisatie KBO Velsen.

Is er dan nog tijd voor de politiek? Jazeker!
In 2019 was ik bij het Velsens Forum en ben daar aangesproken door diverse raadsleden o.a. Joost en Kitty van Velsen Lokaal. Deze hebben gezorgd dat ik de cursus politiek actief ben gaan volgen en hierdoor enthousiast geworden heb ik mij aangemeld bij Velsen Lokaal nadat ik hun programma had gelezen. Ik voel mij daar nu helemaal thuis en heb mij dan ook kandidaat mogen stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022-2026.

De overstap van vertegenwoordigend overleg in het bedrijfsleven naar de controle op het doen en laten van een gemeentebestuur is niet zo groot als men zou denken. Er zijn vele raakvlakken. Met name het kanaliseren van de adviezen vanuit de inwoners naar het gemeentebestuur is belangrijk. Participatie staat hoog in het vaandel bij Velsen Lokaal. Mijn belangstelling gaat voornamelijk uit naar de zorg en het welzijn van ouderen, de samenwerking met organisaties, inwoners en gemeente en daarnaast alle aspecten van veiligheid, bereikbaarheid en mobiliteit.

1 antwoord
 1. Hans Ego
  Hans Ego zegt:

  Dag Aad,

  De foto’s ontvangen, Heel fijn, maar door een fout van mij bij het opslaan zijn ze helaas verloren gegaan.
  Kun je ze me nog een keer zenden?
  bvd
  Hans Ego

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *