Bram Diepstraten treedt terug uit bestuur PVM

Gisteren heb ik met pijn in mijn hart besloten met onmiddellijke ingang terug te treden als bestuurslid van de Stichting Pieter Vermeulen Museum. Ik ben ruim 7 jaar bestuurslid geweest. Sinds maart 2014 ben ik gemeenteraadslid in Velsen. Ik constateerde dat het steeds moeilijker werd om de schijn van belangenverstrengeling als raadslid enerzijds en bestuurslid van een door de gemeente gesubsidieerde instelling anderzijds tegen te gaan. Bovendien zijn er grote veranderingen aanstaande.

Het Pieter Vermeulen Museum (PVM) is al jaren tijdelijk in Driehuis gevestigd. Ik heb de verhuizing in 2007 meegemaakt. Het bestuur heeft daaraan meegewerkt omdat destijds de verwachting werd gewekt dat de tijdelijke situatie slechts twee tot maximaal drie jaar zou duren. Daarbij heb ik drie verschillende wethouders meegemaakt en dus drie verschillende manieren van aanpak.

De brief die deze week door het college van B&W aan het PVM is gestuurd, zorgt bovendien voor een steeds groter wordende politieke lading. Continuering van mijn bestuurslidmaatschap zou niet alleen schadelijk voor mezelf kunnen zijn, maar uiteindelijk ook voor het PVM en voor de fractie van Velsen Lokaal.

Afscheid nemen doet pijn, vooral omdat de toekomst voor het PVM nog nooit zo onzeker is geweest. Het PVM is zo ontzettend belangrijk voor de gemeente en voor de regio als NME-centrum. Alle basisschoolkinderen kwamen tot op heden vaak in aanraking met de lesprogramma’s, activiteiten en tentoonstellingen van het PVM. Het PVM zorgt voor bewustwording bij onze kinderen van de kwetsbaarheid van de natuur en het milieu en van de waarde van de schaarse natuurwaarden in ons land. Bovendien is het PVM bezig met plannen voor verbreding van de doelgroep, waardoor nog meer mensen bereikt zullen worden.

Ik heb al die jaren met veel enthousiasme mee mogen werken om het museumconcept verder te ontwikkelen. Nu gaat het er echt op aankomen. Ik heb er vertrouwen in dat de partners van het museum dat ook inzien en het voortbestaan ervan zullen waarborgen.

Ik wil het bestuur van de Stichting PVM, alle werknemers en vrijwilligers van het PVM en alle partners van het PVM hartelijk danken voor de prettige, fijne en leuke samenwerking van de afgelopen jaren! Uiteraard wens ik iedereen heel veel succes en sterkte in de aankomende maanden toe en hoop ik dat het PVM een prachtige toekomst tegemoet gaat.

Bram Diepstraten

2 antwoorden
 1. V. Elsenaar
  V. Elsenaar zegt:

  Bram,

  Alle waardering voor je beslissing en voor je heldere uitleg. Het wordt tijd, dat de gehele gemeenteraad na zestien jaar zijn schouders zet onder een goede toekomst voor het Pieter Vermeulen Museum. Tot nog toe is het Pieter Vermeulen Museum steeds de dupe geweest van politiek gekrakeel en schijnoplossingen, die geen geld mogen kosten.

  V. Elsenaar

  Beantwoorden
 2. Bert van Deudekom
  Bert van Deudekom zegt:

  Beste Bram,
  Het is een droevig gebeuren dat een actief/enthousiast burger/gemeenteraadslid mede n.a.v. een brief van het college van B&W besluit om zich terug te trekken , als vrijwilliger , uit het bestuur van een idealistische vereniging PVM vanwege belangenverstrengeling ! Ondanks het gegeven dat de vereniging van de gemeente Velsen subsidie ontvangt zie IK die verstrengeling niet . Er moet toch heel wat ernstigs in de brief , waarvan ik de inhoud niet ken , gestaan hebben .
  Je kunt toch als een van de drieën dertig raadsleden je privé mening als burger verwoorden , of is er wat te verdienen/ben je omkoopbaar …. niet te geloven .
  Jammer voor het bestuur van PVM , zie maar weer een geschikte vervanger te vinden .
  Groet Bert van Deudekom

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *