Even voorstellen: #1 Bram Diepstraten

Ik ben Bram Diepstraten en sinds 2013 actief voor Velsen Lokaal. Sinds die tijd zet ik me in voor betere participatie en meer invloed van onze inwoners op besluiten van de gemeente. Vanaf 2014 tot 2018 als gemeenteraadslid. En sinds 2018 als wethouder, met democratische vernieuwing in mijn portefeuille. Sinds die tijd hebben we al veel verbeterd, maar we zijn er nog niet. 

Wie is Bram?

Nou, eigenlijk een open, sociale, gezellige jongen. Samen met mijn gezin woon ik nu bijna 20 jaar in IJmuiden. Ik ben verknocht aan Velsen. Ik geniet van de veelzijdigheid. Binnen no time sta je op het strand, loop je in de parken en duinen, of geniet je van alles wat Spaarnwoude Park te bieden heeft. Met onze border collie maken we veel mooie wandelingen in onze afwisselende omgeving. Ik woon in een gezellige buurt in een eenvoudig rijtjeshuis, waar buren elkaar kennen en helpen. En waar mensen elkaar nog groeten op straat. Naast wandelen hou ik van koken, lezen, film en misdaadseries. Mijn allergrootste hobby is zeevissen. Door mijn drukke baan komt het er niet veel van. Maar als ik tijd heb, pak ik graag de fiets en neem mijn hengeltje mee naar de Zuidpier. Een van de populairste en spectaculairste visstekken van Nederland. Mijn favoriete vis is de zeebaars. Aan de waterkant met het uitzicht op de zee en de Velsense kust, kom ik tot rust. Vis vangen is eigenlijk bijzaak. Genieten van het weer, uitzicht en spontane gesprekken met voorbijgangers zijn hoofdzaak.

Achtergrond

Ik ben opgeleid als technisch bedrijfskundige en heb veel verschillende dingen gedaan. Calculator bij het toenmalige Fokker, inkoopadviseur bij een waterschap, projectleider bij de gemeente Amsterdam, inkoopmanager bij een architectenbureau, en een lange loopbaan bij het Openbaar Ministerie. Daar begon ik bij het Functioneel Parket als IT-adviseur en eindigde bij het hoofdkantoor als beleidsadviseur informatievoorziening. Daarna begon het ondernemersbloed te kriebelen en heb ik mijn eigen tekstbureau opgezet. Ik was altijd al dol op schrijven en heb mijn technische kennis ingezet om technische MKB-bedrijven te helpen met hun marketing en communicatie. Van 2007 tot 2014 ben ik ook actief geweest als bestuurslid van het Pieter Vermeulen Museum, een pareltje in Velsen dat ik nog altijd een warm hart toedraag.

Drijfveren

In 2013 kwam ik in contact met Velsen Lokaal. Het klikte gelijk met de mensen. Iets wat Velsen Lokaal nog altijd kenmerkt. We kunnen het goed met elkaar vinden, heel belangrijk om als team samen te kunnen werken. Want dat is Velsen Lokaal, een team van betrokken, benaderbare en betrouwbare mensen die zich keihard inzetten voor inwoners, de gemeente en elkaar. Velsen Lokaal is ook een partij van mensen met verschillende politieke kleuren. Daarom kun je Velsen Lokaal niet in een hokje plaatsen. Maar wel een echte onafhankelijke lokale partij met oog voor kleine en grote dingen die inwoners en ondernemers bezighouden.

Ik ben niet van meeslepende politieke idealen. Ik heb wel drijfveren die perfect passen bij Velsen Lokaal. Goede participatie vind ik enorm belangrijk. Inwoners moeten kunnen meepraten, meedenken en meebeslissen over wat er in de gemeente gebeurt. Ik vind het heel belangrijk om initiatieven van inwoners en ondernemers te stimuleren. Zodat we samen met hen de gemeente een stukje mooier, beter, gezonder en veiliger kunnen maken. Verder vind ik een goede bereikbaarheid van Velsen heel erg belangrijk. We moeten vooral inzetten op een betere bereikbaarheid van IJmuiden en Velsen-Noord, per auto, fiets, OV en met deelvervoer. Ook vind ik verkeersveiligheid een belangrijk thema. De meeste ongevallen ontstaan door gedrag, maar soms is er ook iets mis met de weginrichting. Daarom wil ik inzetten op een combinatie van veilige inrichting van wegen, handhaving en voorlichting. De leefbaarheid in onze wijken houdt me veel bezig. Het zwerfvuil, overlast en gebrek aan groen op sommige plekken zijn mij een doorn in het oog. 

Tot slot juich ik ondernemerschap toe. Als voormalig zzp’er weet ik hoe gaaf het is om te ondernemen. We moeten onze ondernemers koesteren. Zij helpen om Velsen aantrekkelijker te maken voor onszelf, bezoekers en toeristen. Ondersteuning door de gemeente en het stimuleren van ondernemerschap vind ik essentieel voor ons veelzijdige Velsen. 

Ik bouw graag verder aan een bereikbaar, ondernemend, veilig en leefbaar Velsen waarbij de inbreng van onze inwoners en ondernemers voorop staat.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *