Democratie festival

Het politieke jaar vangt alweer aan. Het tweede politieke jaar na de verkiezingen is, samen met het derde jaar, meestal het ‘hoofdgerecht’ in een raadsperiode. Na geruime ambtelijke voorbereiding is het college nu echt op stoom en komen de belangrijkste visies en beleidsstukken uit het raadsakkoord op de agenda van de raad. Dat betekent drukke tijden, maar wel veel materie waar het écht om gaat. 

Energie

Vol energie stapten we daarom met 3 man sterk van Velsen Lokaal als onderdeel van in totaal een afvaardiging van 42 personen vanuit de gemeente Velsen en Heemskerk naar het Democratiefestival in Nijmegen. 
Het eerste en veelbesproken Democratiefestival was op dag 1 niet zo rustig als gevreesd werd. Bezoekers waren over het algemeen enthousiast. Dit kan de komende jaren uitgroeien tot echt iets moois.

Presentaties

Er waren presentaties van o.a. Joris Luyendijk, Diederik Samsom en Annemarie van Gaal. Eric Corton gaf een ‘vrijheidslezing’.In een tent was er virtual reality, bij het naastgelegen drugslab kon een workshop ondermijning worden gevolgd. In de Debat Arena werden verschillende stellingen behandeld, er liepen honden rond die afval op kunnen ruimen en nog veel meer!!


Ontspanning was er in de vorm van touwtje springen en de draaimolen!
RTV Seaport en IJmond TV zonden samen een rapportage over deze dag op het Democratiefestival uit. Het was een geslaagde dag!

Inspiratie

En natuurlijk is het niet zomaar een dagje uit. Deze dag was enorm inspirerend! Niet alleen omdat er veel actuele thema’s besproken hebben, waarbij we weer veel nieuwe inzichten hebben gekregen.

Ook omdat we veel collega raadsleden uit heel Nederland hebben gesproken en we merken dat er veel van elkaar te leren valt!