Denk mee over de gemeentelijke regels in Velsen

De gemeente Velsen werkt aan een nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Velsen Lokaal pleit al langer voor minder regels en de strengere handhaving van de regels die overblijven. De gemeente inventariseert momenteel ideeën en wensen die bij inwoners en ondernemers leven. Vandaag bracht Velsen daarover een persbericht uit.

Persbericht gemeente Velsen

Gemeente op de markt voor duidelijke plaatselijke regels

“Moet de gemeente blijven toezien op hondenoverlast en parkeren bij evenementen? Moet ze regels blijven maken voor overhangende takken? Dit en nog veel meer ‘bepalingen’ zijn opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Velsen. Maar zijn deze regels nog wel nodig? Kom hierover praten met medewerkers van de gemeente tijdens uw bezoek aan de markt.

Veel mensen hebben een hekel aan overbodige regels. Moet de gemeente controle houden of is het de verantwoordelijkheid van de inwoner zelf? En als er regels moeten worden geschrapt of verduidelijkt en/of aangescherpt, welke zijn dat dan? Allemaal vragen, waarop de gemeente het antwoord wil weten. De APV is immers gemaakt voor de inwoners van Velsen. Met als doel: de gemeente netjes en leefbaar te houden. Iedere mening telt.

Waar en wanneer?

U kunt met de medewerkers van de gemeente spreken op:

Do 18 mei – Weekmarkt Velserduinplein IJmuiden – 10.00 – 14.00 uur
Vr 19 mei – Weekmarkt Santpoort-Noord -10.00 – 14.00 uur
Di 23 mei – Weekmarkt Velserbroek – Aurorabastion 10.00 – 14.00 uur
Wo 24 mei – Bij Deka Supermarkt aan de Wijkerstraatweg Velsen-Noord 10.00 – 14.00 uur.”

Velsen Lokaal staat ook open voor uw ideeën en wensen

Mocht u ideeën en wensen hebben over de plaatselijke regels, dan kunt u die kwijt bij de gemeente. Uiteraard kunt die ook bij ons kwijt. We zullen ze dan doorsturen naar de gemeente en gebruiken voor onze eigen visie op de APV. U kunt uw suggestie mailen naar meldpunt@velsenlokaal.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *