Even voorstellen: #4 Patrick de Wildt

Mijn naam is Patrick de Wildt. Mijn eerste kennismaking met Velsen was er één van vele indrukken. De drukte op het kanaal en in de haven, de schitterende natuur, het industriële, de landgoederen, het strand… teveel om op te noemen. Ik voelde me meteen thuis. Inmiddels woon ik alweer heel wat jaren met mijn vrouw en 3 dochters aan de Zeeweg in IJmuiden. Een heerlijke stek met sport, cultuur en natuur altijd binnen handbereik.

In het dagelijks leven werk ik voor een viertal gemeenten in Noord-Holland en voor de veiligheidsregio. Door mijn werk kom ik regelmatig in contact met gemeentebesturen en ben ik het werk van raadsleden steeds meer gaan waarderen. Ga er maar aanstaan; bij ieder besluit de juiste balans proberen te vinden voor alle inwoners en ondernemers in je gemeente!

Op een verjaardag kwam ik Nathanael Korf tegen en raakte met hem in gesprek over de gemeentepolitiek. Ook vertelde hij me over Velsen Lokaal. Wat me meteen aansprak was de onafhankelijkheid van de partij en dat in de fractie veel verschillende politieke kleuren zijn vertegenwoordigd. Die verschillen binnen de fractie zorgen voor een gezond debat onderling en goed afgewogen standpunten in de raadsvergadering. Zonder daarbij te worden beperkt door standpunten van een landelijke partij.

Na deze kennismaking en enkele gesprekken met fractieleden en het bestuur, ben ik lid geworden van Velsen Lokaal. Eind 2020 ben ik beëdigd als steunfractielid. Dat betekent dat ik maandelijks woordvoerder mag zijn en met andere raadsleden in sessies debateer over onderwerpen die later op de agenda van de raadsvergadering komen.

Voor de komende raadsperiode heb ik een plaats gekregen op de kieslijst van Velsen Lokaal. Op 16 maart hoop ik voldoende vertrouwen te krijgen om alle Velsenaren te vertegenwoordigen in de raad. Niet dat ik verwacht dat alle Velsenaren op mij zullen stemmen, maar omdat ik me in de raad wil inzetten voor alle Velsenaren. Ongeacht politieke kleur, arm of rijk, afkomst of geaardheid. Mijn belofte is dat ik in mijn raadswerk altijd zal kiezen voor de beste oplossing voor alle Velsenaren.

Ik geloof in de samenhang van onderwerpen. Ik geloof dat je van sporten niet alleen fysiek gezond blijft, maar ook mentaal. Dat mensen zich gelukkiger voelen in een prettige groene omgeving. Dat meer ruimte voor ondernemers niet alleen zorgt voor werkgelegenheid, maar ook voor gevulde winkelpanden en terrassen. En dat cultuur mensen verbindt.

Tot slot vind ik het belangrijk dat mensen meedenken en invloed kunnen uitoefenen op plannen in hun directe omgeving. Daarom hoop ik niet alleen dat u 16 maart gaat stemmen, maar ook dat u daarna betrokken blijft, om van Velsen een nóg mooiere gemeente te maken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *