Even voorstellen: #5 Tineke van Ombergen-Vester

Mag ik mij even voorstellen aan de mensen die mij nog niet kennen?

Tineke van Ombergen-Vester, 57 jaar, geboren en getogen en trotste IJmuidense.

Al meer dan 37 jaar getrouwd en moeder van 2 volwassen kinderen. Nog steeds werkzaam bij Notarishuis IJmond, waar ik mij al geruime tijd bezig houd met de onroerendgoedpraktijk. Erg leuk werk om mensen die een huis kopen of verkopen bij het juridische traject te begeleiden. Hiervoor vele jaren de ondernemingspraktijk gedaan. Ook zeer afwisselend en ik heb daarbij veel ondernemers in IJmuiden/Velsen leren kennen en bedrijven groot zien worden. Velsen is een prachtige en dynamische  gemeente, waar ik mij heel thuis voel.

In 1999 ben ik geïnteresseerd geraakt in de lokale politiek en heb mij destijds aangesloten bij Velsen Vooruit. Zij kwamen in 1998 samen met Velsen 2000 in de gemeenteraad als nieuwe partijen. In 2002 zijn deze partijen samengevoegd en is Velsen Lokaal ontstaan.

De afgelopen 2 periodes ben ik niet actief geweest als raadslid, maar daarvoor heb ik al drie periodes namens Velsen Lokaal de burgers van Velsen mogen vertegenwoordigen. Bij de verkiezingen in 2014 viel ik net buiten de boot. De zetels die wij behaalden waren net niet genoeg om een wethouder te leveren en mij een plekje in de raad te bezorgen. Ik heb het toen heel bewust losgelaten om de nieuwe fractie niet voor de voeten te lopen.

Maar het raadswerk blijft ontzettend leuk om te doen en uiteindelijk toch maar weer de stoute schoenen aangetrokken en mijzelf kandidaat gesteld met als resultaat een mooie plek op de kieslijst van Velsen Lokaal.  Graag ga ik vanaf maart weer als raadslid voor Velsen Lokaal verder, waarbij ik mijn woordvoerderschappen van destijds graag weer oppak, te weten: wonen, de invulling van openbare ruimten, onze lokale economie en de winkelgebieden, maar ook sport en het culturele leven in de gemeente spreken mij zeer aan.

Ooit begonnen in een grote fractie in de coalitie, maar ook ervaren hoe het is als een kleine fractie in de oppositie. Op dit moment doet Velsen Lokaal het in de coalitie heel goed en heb ik er het volste vertrouwen in dat de kiezer dat ook ziet en laat weten op 16 maart aanstaande.

We hebben een mooie lijst met uitstekende kandidaten, waaruit weer een prima team kan ontstaan.

Ik ben er zeker klaar voor en heb er ontzettend veel zin in.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *