Even voorstellen: #6 Robert van Koten

Mijn naam is Robert van Koten. Ik ben in 1967 geboren in Haarlem. Samen met mijn vrouw Mireille woon ik sinds 2004 in de mooie Bomenbuurt van IJmuiden. In 2005 ben ik getrouwd en inmiddels vader van onze twee kinderen, Elisa en Thijs die in IJmuiden zijn opgegroeid en hier naar de middelbare school gaan en sporten.

Als scholier werkte ik zelf bij de Oprechte Haarlemmeroliefabriek. De term Haarlemmerolie wordt ook nu nog spreekwoordelijk gebruikt als een soort wondermiddel, “Dat werkt als Haarlemmerolie”, waardoor alles geacht wordt beter te gaan. Ook nu nog help ik anderen totdat het hen weer beter gaat. In de politiek kan je gelijk een bijdrage leveren aan een betere wereld.

Ik ben opgeleid voor werk in de grafische sector, maar koos echter voor het maatschappelijk werk. Via de Sociale Academie Karthuizer en de Hogeschool van Amsterdam studeerde ik af als maatschappelijk werker. Daarna was ik o.a. werkzaam in instellingen voor de GGZ en weer later voor Sociaal Pedagogische diensten in Leiden, Den Haag en Haarlem. Voor mijn huidige werkgever werkte ik intensief samen met de GGD Kennemerland voor de doelgroep zorgwekkende zorgmijders. Ik werk nu als consulent voor het Sociaal Wijkteam in Haarlem. Mijn werkervaring in het sociaal domein neem ik mee naar onze gemeente. De praktijk kan leiden naar nieuw beleid.

Zo kwam ik in de lokale politiek

Mijn belangstelling voor de politiek werd gewekt in de tijd van het televisieprogramma “Den Haag vandaag”. De politiek was in die tijd, naar mijn idee, bevlogen, constructiever en minder controversieel. Het leek mij bovendien beter de problemen die ik zag bij cliënten als collectief op te pakken. In Haarlem ben ik daarom gaan samenwerken met de lokale politiek. Vervolgens werd ik lid van de SP en vanaf 2010 actief voor de steunfractie in Velsen. In 2014 en 2018 werd ik gekozen als lijsttrekker voor de SP en als raadslid in de gemeenteraad van Velsen.

Voor de SP werkte ik samen met mijn collega’s in de fractie en in de raad aan alle diverse dossiers en maatschappelijk vraagstukken die spelen in de IJmond. Na de verkiezingen in 2018 kwam er op initiatief van Velsen lokaal een raadsakkoord met alle partijen waarbij PS een schanierfunctie vervulde. Als voorzitter van de Regiegroep Raadsakkoord heb ik de meerwaarde mogen ervaren van het samenspel in de raad, met het college en de lokale samenleving. Een andere wijze van constructief samenwerken bevalt mij meer dan slechts tegenspel bieden in de oppositie. Uiteindelijk gaat het om het algemeen belang door samen verder te bouwen aan onze mooie gemeente. In 2019 ging ik samen met mijn collega in de raad verder als fractie Politiek Sociaal. Met de komende verkiezingen voor de gemeenteraad in 2022 hoop ik gekozen te worden namens Velsen Lokaal. Mijn ervaring in de lokale politiek deel ik van harte met mijn nieuwe partijgenoten.

Daarom kies ik voor Velsen Lokaal

Velsen Lokaal is een partij die dicht bij de inwoners staat. De partij past niet in een hokje – links of rechts – want verschillende stromingen werken juist samen. Velsen Lokaal gaat voor een mooie en gezonde gemeente waar iedereen prettig kan wonen, werken en recreëren, gelijk is de partij tegen onrecht. Dat is niet links of rechts, maar navolgenswaardig. Velsen Lokaal is open, benaderbaar en betrouwbaar, dat past mij wel. Ik zie uit naar de komende verkiezingen en de creatieve samenwerking met mijn collega’s van Velsen Lokaal en de inwoners van onze mooie gemeente.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *