Gemeentelijk festival van de cijfers

De afgelopen weken stonden in de gemeenteraad van Velsen heel nadrukkelijk in het teken van de cijfers in de Gemeente Velsen. En dan gaat het niet over groep B van het FIFA Wereld Kampioenschap. Nee, het gaat over de financiële resultaten over 2013, de realiteit van 2014 en de plannen voor 2015.

Wat kunnen inzichten toch verschillen! Natuurlijk was het resultaat van 2013 niet echt verkeerd, maar er zijn beslist wel wat opmerkingen te maken die verder zouden moeten gaan dan het maken van enige kanttekeningen.

De politieke partijen zijn blijkbaar zeer tevreden en het roerend eens, dat het met Velsen wel goed zit op het gebied van de financiën. Dat gevoel is ook wel te verklaren, want als je het idee hebt dat je goed bezig bent, is zelfvertrouwen een kwaliteit. Zo verleng je de ingeslagen weg met vier jaar om de plannen volledig tot uitvoer te brengen. Ook in financieel opzicht zal er meer van hetzelfde te signaleren blijven. Hier schuilt toch een gevaar, laat het zelfvertrouwen niet tot overmoed leiden.

Meer dan ooit is een hele strakke financiële huishouding een vereiste. De verantwoordelijken zijn goed bezig en maken vorderingen, bijvoorbeeld waar het de decentralisaties aangaat. Maar we willen zo graag gerustgesteld worden, dus toon hier ook het zelfvertrouwen en kom met een tussentijdse rapportage en presenteer de vorderingen.

Te constateren valt dat Velsen Lokaal nog steeds alleen staat bij sommige, zeer relevante, onderdelen in de financiële schermutselingen van de gemeente.
Toch zal Velsen Lokaal met geduld, kritisch, de discussie aan moeten blijven gaan. Steeds onder de aandacht blijven brengen wat de prioriteiten moeten zijn, niet verzaken, maar ook niet frustreren. Ook Velsen Lokaal bulkt van het zelfvertrouwen en dat zal geëxploiteerd moeten worden.

Verantwoord vooruit kan alleen maar door samen sterk te zijn. Velsen Lokaal hoort daarbij: die conclusie moet zij laten trekken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *