Hoe betrek je de jeugd bij de politiek?

Dat proberen we in Velsen via het John van Dijkfonds, genoemd naar het jongste raadslid ooit, John van Dijk die helaas al op 37- jarige leeftijd in 2001 aan een slopende ziekte is overleden. De gemeenteraad heeft gezien zijn inzet voor de belangen van de jeugd het fonds naar hem vernoemd.

Johan van Ikelen

Johan actief bij Johan van Dijkfonds

Dit schooljaar staan er weer veel lessen op het programma, de eerste waren bij het Technisch College, waar ondergetekende met Teresa Da Silva Marcos (D66V) en Sige Bart (LGV) de lessen presenteerde. Dat ging middels een presentatie afgewisseld met wat YouTube filmpjes en interactie met de klas, waarmee  de aandacht goed werd gevangen.

En natuurlijk was zoals altijd het antwoord op de vraag, wie de baas was van de gemeente, 100% fout beantwoord. Men komt immers met de burgemeester op de proppen, terwijl de gemeenteraad toch echt de baas is.

De klassen krijgen na de eerste gastles een tweede les die wordt afgesloten met een quiz om de opgedane kennis te testen.

Het John van Dijkfonds blijkt wederom een fantastische manier om politiek dichter bij jongeren te brengen. Zonder partijpolitiek hebben alle politieke partijen hetzelfde gemeenschappelijke doel: De volgende generatie een goed beeld geven van de lokale politiek.

John van Dijkfonds groepsfoto

John van Dijkfonds groepsfoto met een klas

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *