Onzekere Toekomst Pieter Vermeulen Museum

Al jaren verkeert het Pieter Vermeulen Museum (PVM) in onzekerheid over de toekomstige locatie. In 2007 moest het PVM verhuizen naar de huidige tijdelijke locatie in Driehuis. De huidige locatie is echter veel te klein en het hoge vochtgehalte en ongedierte zijn een bedreiging voor de collectie.

pieter vermeulen museum

Entree Pieter Vermeulen Museum

Het Kust Informatie en Innovatie Centrum (KIIC) dat gevestigd zou moeten worden op een locatie nabij het binnenmeer bij het strand, is het beoogde nieuwe onderkomen van het museum. Helaas is nog steeds onvoldoende duidelijk of het KIIC er ook daadwerkelijk komt. De Raad zou hierover in september worden geïnformeerd, maar omdat dit uitbleef en Velsen Lokaal het belangrijk vindt dat er duidelijkheid komt voor het PVM, hebben we hierover raadsvragen gesteld.

Het complete overzicht van vragen en antwoorden kunt u hier lezen.

In het kort komt het er op neer dat de verkenning naar de haalbaarheid van het KIIC in een afrondende fase zit en dat er voor eind 2014 een raadsbesluit voorbereid wordt, waarin definitief wordt besloten of er al dan niet een KIIC komt.

Parallel aan de verkenning van het KIIC zijn ook alternatieve locaties voor het PVM onderzocht voor als het KIIC toch niet door zou gaan. Er is nog 470.000 EUR over van het door de gemeente beschikbaar gestelde bedrag als bijdrage in de verhuizing (dit was 550.000 EUR).

Voor nu geven deze antwoorden in ieder geval aan dat er achter de schermen gelukkig nog voldoende gebeurt en dat we dus nog even geduld moeten hebben. Begin 2015 verwachten we eindelijk meer duidelijkheid voor de toekomst van het PVM. Daarbij plaatsen we wel de realistische kanttekening dat er vervolgens nog heel veel hobbels te nemen zijn, ongeacht de beslissing over het KIIC en/of een alternatieve locatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *