Bestuurskrabbel: Pieter Vermeulen Museum meets NEMO

Het ziet ernaar uit dat de Gemeente Velsen een groot bedrag beschikbaar gaat stellen om op of nabij het strand het KIIC te realiseren.
Maar met deze beslissing is het project er nog lang niet, sterker, het begint pas.

Locatie
Een gebouw neerzetten zal niet de lastigste klus zijn, als het er staat zullen er activiteiten ontwikkeld moeten zijn om de forse investering ook daadwerkelijk te benutten en gezond te exploiteren.
Het Pieter Vermeulen Museum speelt hierin een belangrijke rol. Zij zullen een prominente bewoner van dit gebouw moeten worden. Hiermee is dus aangegeven dat een belangrijke functie van het KIIC die van een museum zal worden. Aan het PVM museum dus de schone taak om met een pakket plannen.
Plannen waaruit op te maken valt hoe zij haar belangrijke taak voort zal zetten en uitbouwen op de fenomenale plek aan de kust.

Uitstraling
Maar het PVM kan dit niet alleen!
Als de gemeente de kar op gang trekt, dan dient er een bestuur te komen dat zich terdege bewust is dat zij de verantwoordelijkheid op zich dient te nemen om kordaat en robuust een briljant plan te ontwikkelen. Een plan dat, wat nu nog het KIIC heet, een uitstraling moet geven van iets waar iedereen bij wil horen waar iedereen ook, op wat voor manier dan ook, aan bij wil dragen.

NEMO
Kennis, geld, inventiviteit, creativiteit en inzet zullen in grote mate aan de dag gelegd moeten worden om iets heel fraais te creëren.
Vandaar Pieter Vermeulen Museum meets Nemo.nemo
Een gebouw met de allure en uitstraling van NEMO, daar begint het mee.

NEMO AAN ZEE.
Dat spreekt aan.
Een startpunt van te ontwikkelingen plannen waarin geparticipeerd moet worden.
Samenwerken, fondsen werven, exposities en activiteiten samenstellen, allemaal verschillende competenties die bij elkaar gebracht zullen moeten worden.

Daarom hierbij een oproep aan iedereen die ook maar iets aan de dynamiek van onze prachtige gemeente wil bijdragen, om de ontwikkelingen te volgen en daar waar het mogelijk is die bijdrage te leveren.

De gemeente heeft A gezegd, met de gebundelde krachten zal B gezegd moeten worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *