Raadsvragen BRAK!

Op 6 oktober heeft de raad een Collegebericht van Wethouder Dinjens ontvangen. Hierin staan drie (nieuwe) feiten opgesomd waarmee het college een advies geeft aan de Gemeenteraad over BRAK!.

De drie feiten over BRAK!:

– Het gebouw wordt volgens het opgestelde bedrijfsplan nu eigendom van BRAK!/PVM (met óf ongeoorloofde staatssteun, óf een gift van 2,9 miljoen). In beide gevallen zijn wij hier geen voorstander van. In het beginstadium van de vrij te geven 2,9 miljoen was het voorstel dat het gebouw eigendom blijft van de gemeente.
– Er is geen zicht op concrete toezegging van investeerders voor eind oktober. Er zijn veel bedrijven en investeerders aangeschreven, er zijn enkele afwijzingen maar nog géén toezeggingen. Het lijkt erop alsof dit ook niet komt tot in ieder geval 2021.
– Het project Kustplaats Rauwe Duinen (IJmuiden aan Zee) is stil komen te liggen door de samenwerking van de private partijen. Dit was voor VL een belangrijke katalysator, waarmee de kans van slagen van Brak! aanzienlijk zou toenemen. 

Brak IJmuiden

Advies College

Deze feiten leiden tot een advies van het college tegen de plannen van BRAK!. Voor VL zijn de drie feiten een belangrijke aanleiding om de memo van de wethouder te omarmen en daarmee een streep door Brak! te zetten. We snappen de teleurstelling van dhr. van Liempd, maar vinden zijn aantijgingen in de krant volledig misplaatst. Hij lijkt daarmee een slechte verliezer. Omdat er in de krant wordt gesproken over het achterhouden van informatie heeft Velsen Lokaal Raadsvragen gesteld aan het College

Velsen Lokaal hoopt dat na dit besluit er snel duidelijkheid komt voor het Pieter Vermeulen museum, dat al jarenlang wacht op een definitief onderkomen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *