Door Johan van Ikelen

Johan van Ikelen treedt af als raadslid

Helaas moeten wij mededelen dat ons breed gewaardeerd en gerespecteerd gemeenteraadslid Johan van Ikelen per 1 oktober 2015 afscheid neemt als gemeenteraadslid voor Velsen Lokaal en terug zal treden uit de gemeenteraad.

Wij doen dat met een grote blijk van waardering voor ruim 14 jaar raadslidmaatschap en teleurstelling over het vertrek van Johan als zeer ervaren, kundig, betrokken en gepassioneerd lid van de fractie. Johan heeft zijn besluit vandaag kenbaar gemaakt door middel van een brief aan de gemeenteraad, college van B&W en de raadsgriffie. Door Johan van IkelenDeze brief kunt u hieronder lezen.

Per 1 oktober 2015 een nieuw gemeenteraadslid

Conform het protocol wordt voor de opvolging gekeken naar de volgorde van de kieslijst. Eerstvolgende op de kieslijst die in aanmerking zou komen voor het raadslidmaatschap is Tineke van Ombergen. Daarna volgt Maurice Bok, nu nog steunfractielid.

Brief Johan van Ikelen

IJmuiden, 1 juli 2015
Beste collega-raadsleden, steunfractieleden, griffiemedewerkers en collegeleden,

Na mijn pensionering bij Tata Steel ben ik ineens een veelgevraagde kenniswerker geworden. En waar wij dat kenniswerken graag propageren in onze visie op Velsen, levert het juist voor mij, door het veelvuldige verblijf buitenlands ,steeds vaker agendaconflicten op met de activiteiten van het raadslidmaatschap. Want dat kenniswerken; voor mij het werk als consultant op hoogoventechniek, vindt veelal plaats in het buitenland.

Dat maakt dat ik helaas niet meer genoeg tijd heb om het raadswerk, naar mijn mening, goed en volledig uit te voeren. En aangezien je in mijn visie het raadslidmaatschap of goed moet doen of helemaal niet, heb ik besloten om af te treden. Daarom wil ik per eind september ontslag nemen als lid van de gemeenteraad van Velsen.

Ik heb mijn werk als raadslid altijd met heel veel plezier en passie gedaan en dat maakte deze beslissing niet makkelijk. Maar de wetenschap dat er een goede vervanger voor de fractie klaarstaat, maakt deze beslissing gemakkelijker te nemen.

Ik bedank iedereen met wie ik de afgelopen 14 jaar plezierig heb samengewerkt en wens de gehele Velsense raad heel veel plezier en wijsheid toe in de toekomst.

Met vriendelijke groet,
Johan van Ikelen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *