Manon’s blog: ervaringen van een steunfractie – Deel 1

Steunfractielid….. Tja, nu ben ik echt begonnen. Tenminste, zo voelt het. En de komende periode wil ik heel graag mijn ervaringen delen via deze website. Een soort kijkje achter de schermen…

Helemaal nieuw

In juni 2013 heb ik voor het eerst kennisgemaakt met Velsen Lokaal. Het Tatasteel stadion was toen nog plaats van samenkomst, doordat het stadhuis werd verbouwd. Een groepje mensen die samen heel hard aan het werk waren voor Velsen. Politiek was toen nog volledig nieuw voor me en ik heb met interesse en verbazing de eerste vergaderingen meegeluisterd. Er komen zo veel verschillende onderwerpen langs, waar iedereen zich terdege op heeft voorbereid en met verstand over mee kan praten.manon

Mijn aandeel was dan ook vooral luisteren en af en toe eens een verhelderende vraag stellen. Door steeds maar mee te luisteren kreeg ik wel steeds meer door waar het in de lokale politiek over gaat en hoe het werkt of kan werken. Ongeveer een half jaar later heb ik me aangesloten bij het bestuur, om op die manier wat voor Velsen Lokaal te kunnen betekenen. De fractie was goed gevuld, met leden en steunleden en ik wilde graag mijn bijdrage leveren aan waar zij mee bezig waren.

Drempel

Ondertussen heeft Maurice de plaats van Johan in de fractie ingenomen en kwam er een vacature voor steunfractie lid. Voor mij betekende dit dat ik serieus ging overwegen om dat te gaan doen. Ondanks dat ik  al even meeloop voelde ik toch ook een drempel. Vooral: kan ik wel genoeg leveren als steunfractielid, heb ik genoeg kennis en kunde om me op het echte politieke vlak te begeven? Kan ik de tijd vinden, die nodig is om de dossiers te lezen en doorgronden en daar dan ook nog een gefundeerde mening over geven? Mijn voorstel was dan ook om aan de zijlijn een beetje mee te lopen om dat te ontdekken en dan in de toekomst steunfractielid te worden. Nathanael heeft me vervolgens met succes de voordelen laten zien om gewoon nu steunfractielid te worden. Namelijk dat ik veel meer meekrijg over de onderwerpen en makkelijker en meer informatie krijg. Op die manier kan ik de komende maanden als steunfractielid al doende leren en ontdekken wat het inhoudt en op welke manier ik dat kan en wil invullen.

Manon

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *