Open je ogen voor mensenhandel

Op 18 januari 2023 werd de buitententoonstelling “Open je Ogen voor mensenhandel” officieel geopend. Deze is tot en met 8 februari te zien op Plein 1945 en helpt ons signalen die duiden op mensenhandel te herkennen. Velsen Lokaal was hier natuurlijk ook bij, want de raad heeft extra gelden beschikbaar gesteld om dit effectief te kunnen bestrijden.

Dertig paar ogen op het plein vertellen een indringend verhaal…. Mensenhandel is dichterbij is dan je denkt, ook in Velsen. Daarom moeten we meer oog krijgen voor de signalen. Alleen zo kunnen we criminele uitbuiting, gedwongen prostitutie, etc. tegengaan!

De slachtoffers aan het woord

De verhalen van de slachtoffers zelf zijn rauw en confronterend…. Zoals het verhaal van Sameena. Hoe zij in de wereld van de gedwongen prostitutie verzeild raakte, een wereld vol geweld, eenzaamheid en doodsangst…

Haar verhaal is helaas niet uniek. In ons land zijn er jaarlijks tussen de 5.000 en 7.500 slachtoffers!  Sameena heeft zich inmiddels ontworsteld uit die wereld en heeft zich maatschappelijk ontwikkeld, diploma’s gehaald, ze werkt en behaalt sportieve prestaties van wereldformaat. Ze deed zelfs in 10 dagen een ultrarun 100 km hardlopen!

Haar verhaal raakt echt…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *