Skaeve Huse, wel of niet mee doorgaan?

Velsen Lokaal maakte zich vorige maand nog steeds zorgen over het feit dat omwonenden het vertrouwen in de instanties kwijt zijn en stelde voor de tweede maal vragen over dit onderwerp. Het uitblijven van updates vanuit het college was hier ook een aanleiding voor.

Uit de antwoorden op onze vragen blijkt dat het op dit moment niet helder is of het project in de huidige vorm wordt voortgezet. Twee van de drie woningen zijn op dit moment niet meer goed genoeg om in te wonen en staan leeg. De woningen zijn dichtgetimmerd om te voorkomen dat er stiekem andere personen in de woning kunnen verblijven. 

De woningen worden momenteel door woningcorporatie Velison aan de buitenkant opgeknapt en winterklaar gemaakt. Bepaalde delen worden hierbij vernieuwd, omdat het huidige aangezicht van de drie woningen niet wenselijk is. Verwaarloosde woningen kunnen bovendien leiden tot ongewenste praktijken en voor overlast zorgen. Op onze vraag of dit voorbarige opknappen duidt op voorsorteren op de uitkomst van de evaluatie van de Skaeve
Huse, geeft het college aan dat pas na de evaluatie wordt besloten of het project een vervolg krijgt. De gemeente en Velison bekijken ook de andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld of er ook spoedzoekers kunnen wonen.

Vertrouwen terugwinnen

Velsen Lokaal betreurt de ontstane vertrouwensbreuk tussen de instanties en de buurt. Omwonenden ervaren voortdurend overlast door ruzies op het terrein, drankgebruik en een wietplantage die er werd ontmanteld. Wij wilden weten op welke wijze het college het vertrouwen van de omwonenden wil terugwinnen. Daarnaast vroegen wij ons af hoe het college ervoor gaat zorgen dat omwonenden zich wel serieus genomen en gehoord voelen.
Tot slot hadden we vragen over hoe het college consistente en actieve terugkoppeling op meldingen wil regelen.

Wethouder Steijn belooft opnieuw beterschap en heeft mogelijke verbeterpunten besproken tijdens het laatste overleg met de buurtbeheergroep. Om privacy redenen kan niet over alles met omwonenden worden gesproken. Begeleiders van het RIBW zullen zich voortaan wel vaker laten zien. De evaluatieperiode van het project begint deze maand en de raad wordt tussentijds actief op de hoogte worden gehouden van de vorderingen en ontwikkelingen. 

Wij blijven kritisch op dit onderwerp en overwegen in een motie te vragen om te stoppen met het project en in te zetten op andere huurders voor de toch wel leuke woningen….

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *