Velsen Lokaal & COVID-19

Sinds een aantal weken is het leven van veel mensen veranderd. We leven in quarantaine en houden ons zo goed mogelijk aan alle afspraken. Ook zoeken we manieren om het normale werk door te laten gaan en wij doen dat zo:

Sinds eind februari is het Covid-19 virus in Nederland en schudden we geen handen meer en houden we 1,5 meter afstand. Op 13 maart was dan ook de laatste Raadsessie in het gemeentehuis. Drie dagen later gaf Mark Rutte in een persconferentie uitleg over groepsimmuniteit

Op 23 maart werd de intelligente lock-down geïntroduceerd: “binnenblijven waar kan!”. Ook bijeenkomsten werden verboden. De griffie van de gemeente is hard op zoek gegaan naar een oplossing om de vergaderingen digitaal te houden. Het is sinds kort (de Eerste kamer heeft hierover recentelijk een noodwet aangenomen) ook wettelijk toegestaan om digitale besluitvorming te hebben.

Fractievergadering

Ook de fractievergaderingen van Velsen Lokaal zijn digitaal. Dit maakt dat het fysiek langskomen om in te spreken tijdelijk niet mogelijk is. Wel bieden we als fractie de mogelijkheid om digitaal in te spreken. We helpen u indien nodig met aanmelden of zoeken naar een andere oplossing.

Mocht u hier interesse in hebben, dan kunt u zich aanmelden bij info@velsenlokaal.nl of melden bij een van de leden van de fractie Velsen Lokaal.

Raadsvergaderingen volgen?

Wilt u de raadsvergaderingen blijven volgen, dan kan dit net als voor de intelligente lock-down: via TV (Ziggo kanaal 40) of online via RTV Seaport.

Mocht u vragen hebben staan we altijd voor u klaar!

Fractie Velsen Lokaal