Project kustplaats IJmuiden aan zee

Donderdag 15 november werd de gemeenteraad van Velsen geïnformeerd over de voortgang van project kustplaats IJmuiden aan zee. De presentatie werd gegeven door projectdirecteur dhr. M Spoelstra.

De informatie die gedeeld wordt was deels herhaling voor de raadsleden uit vorige periode en nieuw voor de nieuwe raadsleden. Het behelst een groots en meeslepend meerjarig project waarin rekening wordt gehouden met participatie van inwoners, ondernemers en stakeholders.

Klimaatneutraal
Dhr. Spoelstra vermeldde dat het doel een klimaatneutraal project is, waar groene daken, rio-thermie en geothermie, horizontale windmolens en zonnepanelen worden gebruikt om een zo groen mogelijk project te worden. Het project is dan ook aangesloten bij FabCityNature, waar Velsen in een rijtje staat met Barcelona, Parijs, Mexico City, Seoul en Boston.

 

Tiny houses
Er komt, zoals inmiddels ook al in de kranten werd vermeld, een proef met Tiny houses aan het binnenmeer. Het binnenmeer valt niet onder dit project maar dhr. Spoelstra gaf aan dat ze wel een samenwerking zochten zodat het binnenmeer ecologisch aantrekkelijker wordt.

Verwachte ontwikkelingen
In het tweede kwartaal van 2019 is naar verwachting het ontwikkelplan gereed. Het bestemmingsplan wordt dan in 2020 of 2021 aangeboden aan de raad en  als alles naar verwachting van de projectdirecteur verloopt, kan in 2021 gestart worden met de bouw van fase 1.

Op de vraag of dit nog wel betaalbare woningen worden, werd geantwoord dat er woningen komen voor de allerrijkste maar ook zeker voor de mensen met een kleinere beurs.

Velsen Lokaal blijft het project met gepaste aandacht volgen en kijkt uit naar het ontwikkelplan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *