Twitter statistieken april 2014: de invloed van de verkiezingen

Onze laatste twitter analyse maakte we afgelopen januari. We hebben de opzet iets veranderd en kijken nu meer naar trends, dus verschillen in twitter gedrag in een bepaalde periode. Velsen Lokaal verliest het op aantallen tweets, maar scoort tot nu toe nog wel de meeste volgers.

‚ÄĘ In de periode september 2013 – januari 2014 twitterden de partijen samen gemiddeld 431¬†tweets per maand
‚ÄĘ In de periode januari¬†2014 – april¬†2014 twitterden de partijen samen gemiddeld 745¬†tweets per maand (invloed Forza!-IJmond was fors)
‚ÄĘ In de periode september 2013 – januari 2014 twitterde¬†het college¬†gemiddeld 247¬†tweets per maand
‚ÄĘ In de periode¬†januari¬†2014 –¬†april¬†2014 twitterde¬†het college¬†gemiddeld 509¬†tweets per maand
‚ÄĘ Websites veel¬†partijen na verkiezingen niet of nauwelijks aangepast aan nieuwe¬†situatie
‚ÄĘ Zie ‘twitter cijfers‘ januari 2014

Als we naar de verschuivingen kijken, dan valt op dat Forza!-IJmond in de periode januari-april verreweg de meeste tweets heeft verzonden, 1271 op afstand gevolgd door Velsen Lokaal met 461 tweets. VVD Velsen¬†scoorde net een paar tweets minder en kwam op de derde plaats. Opvallend feit is dat SP in de verkiezingsperiode helemaal geen tweets heeft verzonden. Qua volgers scoort Velsen Lokaal nog steeds de eerste plaats met 817 volgers. Forza!-IJmond verloor juist op dit punt en ging terug van 669 naar 630 volgers. Daarentegen deed Forza!-IJmond wel haar best zelf meer mensen te volgen en kwam met 1375 op de eerste plaats, gevolgd door Velsen Lokaal met 1303. Alle¬†partijen in Velsen ‘vertwitterden’ maar liefst 2981 berichten rondom de verkiezingsperiode.

‚ÄĘ De cijfers van Beryl Dreijer zijn niet meer in deze analyse opgenomen (nu Forza!-IJmond)
‚ÄĘ Groen Links Velsen heeft een nieuw account geopend
‚ÄĘ Gegevens @gemvelsen en @vvvijmuiden niet meer meegenomen in deze analyse

Van het college twitterde wethouder Vennik er lustig op los en scoorde 1038 tweets, gevolgd door Robert te Beest met 527 tweets. Annette Baerveldt scroort de meeste volgers (718), maar de winst voor Robert te Beest was hoger (270). Opvallend was een¬†‘opschoonactie’ van te Beest, hij ontvolgde maar liefst 167 mensen, daardoor kwam Ronald Vennik op nummer √©√©n met 549. Het college twitterde samen 2038 berichten weg.

Eind dit jaar zullen we de gegevens onder invloed van de nieuwe verhoudingen in coalitie en oppositie opnemen, alsmede de cijfers onder de mogelijke invloed van wethouder Floor Bal (LGV) binnen het college.

twitter-stats-apr-2014

Klik op bovenstaand beeld voor vergrote weergave

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *