VELSEN START “ONDER DE PANNEN”

Door de huidige woningnood komen steeds meer inwoners na een scheiding of faillissement in de knel. Mensen raken zelfs dakloos! Om dit tegen te gaan, start Velsen in september met de pilot “Onder de Pannen”.  In augustus ondertekenen de Velsense woningcorporaties, de gemeente en het Sociale Wijkteam Velsen de samenwerkingsovereenkomst van de pilot met de Regenboog Groep.

Regenboog Groep

De Regenboog Groep startte in 2015 in Amsterdam. Deze maatschappelijke organisatie is er voor mensen die het moeilijk hebben en nergens anders terecht kunnen. Hun doelstelling is om deze mensen te ondersteunen om zo zelfstandig mogelijk mee te laten doen in de maatschappij. De organisatie is uitgebreid naar de gemeenten Haarlem, Heemstede, Beverwijk, Heemskerk en Zandvoort. De pilot “Onder de Pannen” is een van hun projecten.

Hoe werkt de pilot?

Regenboog Groep koppelt Velsenaren, die een kamer beschikbaar stellen aan een Velsense woningzoekende. Iedereen met een woning (geldt ook voor sociale huurwoning) kan zich bij de Regenboog Groep aanmelden als verhuurder. Velsenaren, die een uitkering of toeslagen ontvangen, worden niet gekort. Zo wint iedereen: de verhuurder verdient gedurende maximaal 1 jaar huurinkomsten. De huurder van de kamer kan zich dan richten op een eigen huisvesting zonder overhaaste beslissingen te nemen of noodgedwongen op straat zou moeten leven.

Er zijn wel voorwaarden!

De Regenboog Groep wil dat inwoners zich betrokken voelen bij elkaars leven en elkaar versterken. Daarom richt zij zich op economisch daklozen. Dat wil zeggen, dat het zelfredzame mensen zijn, die geen verslaving of psychische problemen hebben. Binding met Velsen is ook een voorwaarde om in aanmerking te komen voor een kamer via dit project. 

Wat vindt Velsen Lokaal?

Velsen Lokaal ondersteunt van harte dit plan om deze groeiende groep economische daklozen te helpen in hun moeilijke situatie. Uiteraard zijn wij erg benieuwd naar de resultaten!

1 antwoord
  1. Willem Van Vliet
    Willem Van Vliet zegt:

    Hallo wat een goed idee ik denk dat er altijd psychische problemen zijn ander kom je daar niet ik weet waar ik het over heep zelf een dsb lening gehad maar mij krijg je er niet onder maar het leven was een hele daar om kijk voor het zo ver is daar hebben zij meer aan als mensen zich melden wat dat had ik ook gehad maar er kom niets voor mij gedane worden

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *