Voortgang van het regenboogbeleid

Regenboogbeleid

In het Regenboogbeleid plan “Regenbooggemeente Velsen (2019 2022) zijn 6 speerpunten opgesteld. Zichtbaarheid, ouderen, zorg, onderwijs, sport en bijzondere doelgroepen. Deze speerpunten moeten discriminatie verminderen, de veiligheid bevorderen en de weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBTI’s vergroten.

Het regenboogbudget

In overleg met het regenboogpanel wordt de inzet van het budget bepaald. In 2022 eindigt de planperiode van het Regenboogbeleid en dient de raad te bekijken in hoe het regenboogbeleid in Velsen wordt voortgezet.

Sessie Regenboogbeleid

Tijdens deze beeldvormende sessie kregen raadsleden meer inzicht in de behaalde resultaten van de afgelopen 2 jaar en in de verdere uitvoering van het beleid in 2021 en 2022. Leden van het Regenboogpanel gaven een toelichting en hebben daarna de input van raadsleden opgehaald. Het regenboogpanel bestaat uit: COC Kennemerland, Stichting RegenboogLoket, Jacob Bron namens cultuur, Rob Huisman namens de ouderen en Bureau Discriminatiezaken Kennemerland (BDK).

De aanwezige raadsleden werden niet enthousiast voor een sportvereniging speciaal voor de LHBTIQAP groep. Het advies om kerken en moskeeën meer bij de activiteiten van het Regenboogpanel te betrekken, vond het panel zeer waardevol.

Nare cijfers

Erg schokkend vonden we allen de cijfers, het geheel rond discriminatie is vrij schokkend te noemen. Kennelijk durft 40% van de LHBTIQAP groep niet voor de geaardheid uit te komen in de eigen woonstraat. Dat dat nog zo is anno 2021, is te gek voor woorden!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *