Werkbezoek Woningbedrijf Velsen

Op 12 november waren Joost Bleekman, Suleyman Celik en Kitty Wolfs namens Velsen Lokaal op werkbezoek bij Woningbedrijf Velsen. We zijn bijgepraat over de plannen voor de komende jaren om het woningbezit naar een hoger niveau te tillen. Leefbaarheid, duurzaamheid, betaalbaarheid en passend wonen staan daarbij centraal. Een grote uitdaging dus, waarvoor ook een aparte afdeling transitie is opgericht. 

Pont tot Park

De grootste opgave de komende tijd ligt in het gebied van Pont tot Park waarvoor de gemeente plannen aan het maken is. Plannen om het wonen in IJmuiden aantrekkelijker te maken, duurzamer, maar ook de kwaliteit van wonen moet beter.

Participatietraject

Het woningbedrijf neemt huurders en buurtbewoners voortaan vanaf het begin van de planvorming al mee om daarover mee te praten en te denken. Dit spreekt ons enorm aan. Zij is hier al mee gestart bij de Waal- en Dolfijnstaat.

Waal- en Dolfijnstaat

De twee woongebouwen aan de Waal‑ en Dolfijnstraat maken plaats voor nieuwbouw. Woningbedrijf Velsen, gemeente Velsen, de huurdersraad en bewoners trekken samen op bij het maken van de plannen. In het participatietraject wordt gesproken over de woonwensen, over behoeften, woonvormen, groen en duurzaamheid. Wat betekent prettig wonen? Wanneer past het plan zoveel mogelijk voor iedereen?  

Gedifferentieerd woningaanbod

We werken toe naar een toekomst waarin de sociale huurvoorraad in Velsen meer verspreid ligt over de gehele gemeente en dus niet langer alleen in IJmuiden en Velsen Noord. Op die manier maak je alle wijken diverser, sterker en weerbaarder. De sociale cohesie versterkt dan vanzelf.

Wij kijken terug op een zeer informatief en interessant werkbezoek.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *