E-participatie met Pollder. Doet u mee?

Velsen Lokaal nodigt inwoners van Velsen uit om deel te nemen aan ons nieuwe e-participatietool Pollder. Een website en app waarop u enquêtes en mini-polls kunt invullen, u mee kunt discussiëren op een forum en ideeën kunt posten over allerlei onderwerpen die in de gemeente Velsen spelen of gaan spelen. Met Pollder peilen wij de meningen van deelnemers over allerlei actuele gemeentelijke onderwerpen die we in de gemeenteraad bespreken. Een vernieuwende manier om meer invloed te hebben op het gemeentelijke beleid.

Enquêtes, korte polls, ideeën en forum

Pollder-appZodra u zich heeft geregistreerd en ingelogd bent, kunt u deelnemen aan enquêtes, korte polls en forumdiscussies. U kunt ook ideeën beschrijven waarop andere deelnemers kunnen reageren. Velsen Lokaal publiceert regelmatig nieuwe polls en ideeën om uw mening te kunnen polsen. Die hebben betrekking op alles wat er in de gemeente speelt of zal gaan spelen en waar de gemeente over gaat. Dat kan zijn: de openbare ruimte, parkeren, verkeer en vervoer, cultuur, sport en recreatie, wonen, welzijn, economie, milieu, et cetera.

Registreren en vertrouwelijkheid gegevens

U kunt zich hier registreren. Op basis van de ingevulde postcode zorgt de app ervoor dat u alleen de vragen, enquêtes en het forum van Velsen Lokaal te zien krijgt. Bij de registratie kunt u het privacybeleid raadplegen. Op Pollder zijn uw gegevens veilig. Uw gegevens zullen niet voor commerciële doeleinden gebruikt worden. Bovendien worden gegevens van enquêtes en polls anoniem verwerkt. Wel worden postcodegegevens gebruikt om uitkomsten beter te kunnen analyseren. We kunnen bijvoorbeeld zien of inwoners van Velserbroek anders denken over een onderwerp dan inwoners van Santpoort-Noord.

Wat doen we met uw input?

De gemeenteraadsfractie van Velsen Lokaal gebruikt de input om standpunten te bepalen in de gemeenteraad van Velsen. Maar we gebruiken uw antwoorden, ideeën en zorgen ook voor andere doeleinden. Bijvoorbeeld voor het schrijven van ons verkiezingsprogramma voor de verkiezingen van 2018. We kunnen ons ook voorstellen dat we informatie en gegevens analyseren en aan het college van burgemeester en wethouders sturen om dingen te verbeteren of te veranderen.

Nodig andere mensen uit

Vindt u het leuk om mee te doen? Registreer u dan snel. U kunt ook meedoen via de Pollder-app die u inpollder-app2 de Appstore (Apple) en de Google Play Store kunt downloaden. U krijgt automatisch een melding wanneer er een nieuwe poll is gepubliceerd. Wilt u ook mensen in uw omgeving enthousiast maken om deel te nemen? Deel dit bericht dan met bekenden en vraag ze om zich ook te registreren. Zo ontstaat een brede groep deelnemers en hebben we nog meer aan de resultaten van enquêtes en forumdiscussies.

Terugkoppeling en antwoorden via Pollder

Velsen Lokaal zal regelmatig via de Pollder-app en -website en via onze eigen website terugkoppelen wat ze met de input gaat doen of heeft gedaan. Ook zullen we de resultaten via deze kanalen met u delen. U kunt ons zelfs via de app vragen stellen en opmerkingen met ons delen.

Doe mee!

Doet u ook mee? Dank u wel! Zo kunnen we samen onze gemeente mooier en beter maken.
Mocht u nog vragen hebben, stuur dan een mailtje naar info@velsenlokaal.nl of neem contact op met gemeenteraadslid Bram Diepstraten.

pollder button

qr-vl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *