SAMEN leving

Tijdens het afscheid van de gemeenteraad van Franc Weerwind hebben alle fracties uiting gegeven aan hun passie voor politiek. Peter Stam verwoordde dit als SAMEN-leving.

Werkvloer

Lang heb ik gewerkt in het bedrijfsleven en daar o.a. de ervaring op gedaan dat gaande weg in de tijd de werknemer steeds mondiger werd.

Het braaf en gedienstig naar de baas luisteren verdween en men wilde inspraak bij reorganisaties, aanpassingen in de werksituatie enz. enz.

De stem van de werkvloer moest deel uit gaan maken van de besluitvorming. Er ligt natuurlijk ook veel kennis op de werkvloer, die is namelijk niet alleen voorbehouden aan pas afgestudeerden of hoogopgeleiden die een hoge positie bekleden.

Ondernemen

Na zo’n 30 jaar bedrijfsleven besloot ik te kiezen voor mijn vrijheid en ja samen met mijn zoon kocht ik een strandpaviljoen. Een eigen bedrijf dat we konden runnen met de uit mijn vorige periode opgedane ervaring.

Ik kan jullie vertellen dat als je je niet plaatst boven je werknemers maar naast je werknemers je komt tot hele mooie prestaties, een geweldige werksfeer en wenig tot geen ziekteverzuim.

In lijn daarmee ligt de opvoeding van je kinderen, stel je als ouder niet op als de allesweter die gebiedt en verbiedt.

Kinderen ontwikkelen al op jonge leeftijd ook hun mening.

Stel je ervoor open en er ontstaan vriendschappen i.p.v. ouder – kind verhoudingen.

Samenleving

Voor de politiek gelden genoemde 2 voorbeelden voor mij ook. Niet 1 x per 4 jaar een stem winnen en dan als een soort aristocraat bepalen wat goed is voor het volk.

Nee na je verkiezing met je voeten in de samenleving blijven staan, en gevoed door de samenleving te komen tot beleid. Vergeet niet dat velen niet de capaciteit en/of de durf hebben om voor zichzelf op te komen, maar weldegelijk een mening hebben.

De samenleving is van ons allemaal.

DIT IS MIJN PASSIE!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *