Kiezer is zoekende – maar neigt naar lokaal kiezen

Uit de vele gesprekken tijdens onze eerste campagne dag zaterdag 1 maart is vooral gebleken dat de kiezer het moeilijk vindt om een objectieve keuze te maken. Landelijk of lokaal blijkt echter niet het belangrijkste breekpunt, de neiging naar lokaal is voelbaar. En dat is goed nieuws!

• Kiezer wil vooral eerlijk advies krijgen

We stonden met ons team in de ochtend op de Kennemerlaan, alwaar we veel mensen spraken rondom de Vomar. De winkelwagenmuntjes, maar ook de originele ‘groeipapiertjes’ werden door vele passanten met veel enthousiasme aangepakt. natuurlijk veel gesprekken over de actuele onderwerpen, die vooral in IJmuiden spelen: de open gaten, het winkelgebied Kennemerlaan, maar vooral ook de plannen rondom het winkelgebied Lange Nieuwstraat. Er is veel zorg over de verkeerscirculatie tussen Kennemerlaan en Lange Nieuwstraat.

In onze gesprekken in Velserbroek ging het vooral om het maken van de juiste keuze. Velen van ons team spraken uitgebreid over landelijk versus lokaal. We gaven gedegen uitleg over ons heldere programma, maar we maakten ook duidelijk dat Velsen Lokaal staat voor #verantwoordvooruit met #minderpolitiek, dus geen lege beloftes, die we in deze tijd niet waar kunnen maken. Onze realistische kijk op vele zaken die in ons programma zijn benoemd, geven ons een stevig fundament voor de komende verkiezingen. Maar we realiseren ons wel degelijk dat de kiezer zich meer moet inspannen om een goede keuze te kunnen maken. Ons advies: ‘Stem in ieder geval lokaal, en het liefst op Velsen Lokaal!’

onderonsje

Collegiaal ‘onderonsje’ met VVD en D66 op de Lange Nieuwstraat

Tot slot hadden we onze handen vol aan de Lange Nieuwstraat. Qua weer troffen we het enorm, waardoor we ook daar vele gesprekken konden voeren met vooral IJmuidenaren. Halverwege de middag vertrokken na wat leuke gesprekken met wat politieke collega’s van VVD, D66 en SP naar de bibliotheek voor het eerste debat in een reeks van drie. We kijken terug op een goede eerste campagne dag. Kijk op onze speciale verkiezingswebsite voor een complete foto impressie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *