Laatste campagne- en debatdag zeer succesvol

Het was duidelijk merkbaar: de inwoners van Velsen voelen de komst van aanstaande woensdag, de dag waarop Velsen een nieuwe raad gaat kiezen voor de komende 4 jaar. Velsen Lokaal had nog een paar extra ‘ijzers in het vuur’.

• Velsen Lokaal zet haar eigen programma nog eens duidelijk neer tijdens laatste lijsttrekkersdebat
• Vooral PvdA, CDA en D66 maakten HOV zelf tot het ‘hete hangijzer’

buig1

Lijsttrekker Ronald Vennik (PvdA) buigt het hoofd voor de HOV argumenten van lijsttrekker Marianne Vos van Velsen Lokaal

Daar waar we de afgelopen weken vooral ons merk hebben neergezet, ging het gisteren vooral om onze inhoud. Kort en bondig omschreven standpunten, onttrokken vanuit ons heldere verkiezingsprogramma. Maar liefst 3500 flyers werden in hoog tempo uitgedeeld en verspreid in een aantal wijken van Velsen. Daarnaast plaatsten we nog eens 50 extra verkiezingsborden, met name in de buurt van de vele stembureaus in onze gemeente. Met deze acties sloten we een reeks van campagnedagen af, waarin onze beide 100% elektrische auto’s symbool stonden voor onze slogan #verantwoordvooruit.

Debat

In het laatste debat maakte lijsttrekker Marianne Vos ‘gehakt’ van wat velen toch het verkiezingsitem van Velsen zijn gaan noemen: ‘Hoogwaardig Openbaar Vervoer’. We kunnen het ons voorstellen dat het zo langzamerhand niet meer duidelijk is hoe het nu zit. Natuurlijk gaat het project HOV door, daar is immers ooit een besluit in meerderheid over genomen. Maar alle stukjes van de gehele route hebben hun eigen besluitvorming. En juist in één van die stukjes wil Velsen Lokaal een andere oplossing. De zogenaamde ondertunneling (daar waar de nieuwe busroute de bestaande trein kruist op de route Driehuis/Santpoort), is een kostenpost van ca. 35 miljoen euro (ongeveer 50% van de totale kosten). Velsen Lokaal wil vooral die dure ondertunneling tegenhouden en op een andere – en vooral goedkopere – wijze oplossen. ‘Als ook de provincie met ons zou willen meedenken, dan zou een deel van dat geld namelijk ingezet kunnen worden voor een ander deel van het HOV, namelijk de bootverbinding Velsen-Amsterdam, een door velen gekoesterde wens’.

Woensdag

Woensdag wordt een spannende dag. Want dan is aan u de keuze welke partijen en welke kandidaten de raad van Velsen gaan vormen. 33 betrokken Velsenaren zullen dan als volksvertegenwoordiger de komende vier jaar voor u actief zijn en opkomen voor uw belangen. Velsen Lokaal heeft de afgelopen 4 jaar bewezen een betrouwbare partner te zijn, bleef bij heldere standpunten en werkte samen daar waar het kon. Soms harde oppositie, vaak compromis zoekend in het algemeen belang. Die positie willen wij in een te vormen coalitie voortzetten en mede verantwoordelijkheid nemen in het college van B&W. Het is nu aan u!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *