Campagne activiteiten Velsen Lokaal

Zoals je inmiddels wel weet beperkt Velsen Lokaal zich niet tot verkiezingstijd om zichtbaar op straat aanwezig te zijn. Het is wel zo dat we de komende weken in aanloop naar de verkiezingen uiteraard nog veel zichtbaarder zijn!

Op straat

Vanaf zaterdag 24 februari zijn we elke zaterdag ergens in Velsen op straat te vinden. Je kunt ons herkennen aan de mooi versierde caravan, witte jasjes, leuke gadgets en Velsen Lokaal, meer samen, samen meergezellige muziek.  Zoals altijd zijn we voor iedereen bereikbaar. Schroom dus niet om ons vragen te stellen of te vertellen wat je dwars zit. We zijn er voor jou!

We houden het volgende schema aan:

Zaterdag 24 februari

10.00 – 11.30     Zeewijkplein IJmuiden
12.30 – 14.30     Lange Nieuwstraat IJmuiden

Zaterdag 3 maart

10.00 – 12.00    Velserbroek (winkelcentrum) en Santpoort-Zuid (bij de Dekamarkt)
13.00 – 14.00    Lange Nieuwstraat
14.00 – 15.00    Santpoort-Noord (Hoofdstraat)

Zaterdag 10 maart

Tussen 10 en 11.30 gaan we kort de volgende kernen langs in onderstaande volgorde: Velsen-Noord, Driehuis, Santpoort-Zuid

Zaterdag 17 maart

10.00 – 11.00    Velsen-Noord
10.00 – 12.00    Velserbroek
13.00 – 15.00     Lange Nieuwstraat en Zeewijkplein IJmuiden

NL Doet

Op zaterdag 10 maart doet Velsen Lokaal ook mee aan NL Doet! Velsen Lokaal gaat het Thomashuis in IJmuiden helpen om de muren van een nieuwe frisse kleur te voorzien.

Debatten

Uiteraard is Velsen Lokaal ook bij alle debatten aanwezig! Hieronder een overzicht van de tot nu toe geplande debatten:

 

Wanneer Wat Tijd Locatie
Maandag 5 maart Welzijn en Cultuurdebat Inloop 19.30

20.00 – 21.30

Stadsschouwburg
dinsdag 6 maart FNV avond (tijd volgt) Gemeentehuis Beverwijk
woensdag 7 maart Jongerendebat vanuit John van Dijkfonds avond (tijd volgt) Bibliotheek of Burgerzaal
maandag 12 maart Gelijke kansen in het onderwijs 16.00 – 17.45 Rabobank IJmond Stadion (Telstar)
dinsdag 13 maart Debatavond Velserbeek Avond (tijd volgt) Theeschenkerij Velserbeek
woensdag 14 maart Ondernemersontbijt 07.30 – 09.30 Maritiem College
woensdag 14 maart Wijkdebat Velsen-Noord 19.15 uur De Stek, Velsen-Noord
zaterdag 17 maart Slotdebat avond (tijd volgt) Burgerzaal

7 antwoorden
 1. Hugo
  Hugo zegt:

  Waar erg veel Velsenaren benieuwd naar zijn, doch niet durven te vragen: hoe garandeert de lokale overheid dat vanuit Diyanet-moskee Kuba er GEEN Turks-islamitische indoctrinatiepreken over de aanwezigen worden uitgesproken ?
  Ik begrijp dat we het hier liever niet over hebben (we moeten immers geforceerd inclusief doen), maar de politiek kan niet eeuwig om de hete brij heen draaien en dan uiteindelijk de kritische denkers wegzetten als racisten o.i.d..
  Dus: hoe garandeert de lokale politiek dat de integratie van m.n. Turks-islamitische Velsenaren (na 4 generaties !!) nu eindelijk van start gaat ? Er komen immers ook nog enkele apothekers, advocaten en hersenchirurgen vanuit het buitenland naar onze mooie gemeente…….

  Beantwoorden
  • Nathanael Korf
   Nathanael Korf zegt:

   Beste Hugo,
   Je stelt 2 verschillende vragen:
   – hoe de lokale overheid garandeert dat er geen indoctrinatiepreken worden uitgesproken in de moskee;
   – hoe de lokale overheid de integratie van Turkse Velsenaren gaat garanderen.

   Hoewel je natuurlijk belangrijke punten van aandacht aangeeft, is het lastigste woordje dat je gebruikt ‘garanderen’. Als (lokale) overheid kun je namelijk niets garanderen. Zelfs als er wetten voor zijn, heb je geen garanties (denk aan snelheidslimieten en hoeveel mensen nog steeds te hard rijden).
   Een ander zwaarwegend gegeven is dat integratie voor een heel belangrijk deel bij de mensen zelf vandaan moet komen. Zowel de ‘Hollandse’ Velsenaren als de ‘Turkse’ Velsenaren hebben daar een taak in.

   Als lokale politiek kun je je wel inzetten om de dialoog op gang te krijgen en te houden en wederzijds begrip proberen te creëren. En dat is iets waar Velsen Lokaal zich in de volle breedte voor inzet om MEER SAMEN zaken aan te pakken, omdat je SAMEN MEER bereikt! En die garantie kan ik je wel geven.

   Beantwoorden
 2. Hugo
  Hugo zegt:

  Dank Nathaniel,
  dit lezende ga ik er van uit dat er in ieder geval bij VL ook begrip is voor de zorgen van, zoals u zelf zo mooi aangeeft, de Hollandse Velsenaren 🙂
  Succes op en na 21 maart !

  Beantwoorden
 3. Hugo
  Hugo zegt:

  Leugen VVD-wethouder Verkaik !

  Beste mw. Vos.
  De kous lijkt mij zeker niet af rond de mist, schijnconstructies en aangetoonde leugens van VVD-wethouder Verkaik. Onbegrijpelijk dat juist een Betrokken en Betrouwbare partij als Velsen Lokaal dit niet verder oppakt. VVD-Leugenkereltje Verkaik mag dan weliswaar straks eindelijk weg zijn, maar dat is geen reden om dit diep uit te spitten !
  Al is het alleen maar om te voorkomen dat de schuldigen ongestraft blijven, incl. VVD-mannetje Verkaik.
  Duik hier samen met de IJmuider Courant diep en snel in en profiteur bovendien van de vele extra stemmen die dit zullen opleveren voor Velsen Lokaal, ten koste van de onbetrouwbare VVD: Halbe Zijlstra, Fons Hertog, Arjen Verkaik…………….Hup Marianne !!!

  Beantwoorden
  • Marianne Vos
   Marianne Vos zegt:

   Beste Hugo,
   Velsen Lokaal heeft in de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan het verkrijgen van helderheid omtrent tal van zaken aangaande IJmond Werkt! We hebben nu, samen met andere lokale partijen, een punt bereikt van een streep er onder, want de opdracht aan IJmond Werkt! doet er ook toe.

   Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen, voor zover men kan, deelneemt aan het arbeidsproces. Daarvoor hebben wij IJmond Werkt! de opdracht gegeven om dat uit te voeren. Zij moet optimaal kunnen functioneren in het belang van de meest kwetsbare mensen. Dat betekent dat er permanent gebouwd moet worden aan een goede en betrouwbare relatie met de ondernemers in onze regio, zodat voldoende stageplekken en werkplekken worden gerealiseerd.
   Dat belang staat voor ons voorop en weegt op dit moment zwaarder dan door te gaan met een wethouder/bestuurder aan te spreken.

   Uiteraard blijven wij waaks en staan wij open voor signalen uit de samenleving. Wij zullen deze nooit uit de weg gaan om ook die weer onder de aandacht te brengen in de hoop dat het leidt tot een betere dienstverlening aan onze inwoners.

   Ik hoop je voldoende te hebben toegelicht waarom wij hechten aan het voorrang geven aan het belangrijke werk van IJmond Werkt!

   Beantwoorden
   • Hugo
    Hugo zegt:

    Dag Marianne,
    Inhoudelijk prima verwoord.

    Moreel blijft het verwerpelijk: ik durf geen schatting te maken van het gemiddeld aantal
    ‘uitkeringen’ dat door liegende VVD-wethouder Verkaik zo door het putje wordt gelogen:
    Daarmee hadden zo een paar honderd IJW-cliënten geholpen kunnen worden (dat is mijn punt: even het extra-extra inkomen van die ene vergelijken met die vele anderen).
    Maar ‘gelukkig’ zijn de meesten daarvan geen IJC-abonnee, danwel actief op internet-fora……….zij lijden in stilte terwijl VVD-leugenaars vrolijk naar een volgend baantje (burgemeester ? Min.BuZa. ? huppelen.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *