Verschillende geluiden op straat

Op 5 maart, een zonnige maar koude zaterdagmorgen, was een delegatie van Velsen Lokaal weer op weg naar een wijk van Velsen. Vandaag was Velserbroek aan de beurt.

20160305_113551Hoewel de temperatuur nog echt winters was, maakte het zonnetje en de beperkte wind dat het aangenaam vertoeven was in het winkelcentrum van Velserbroek. Het was ook behoorlijk druk en dat leidde niet alleen tot een diversiteit aan mensen, maar ook aan net zoveel diversiteit in de reacties.

 

Ook niet helemaal verwonderlijk natuurlijk. Als je doelgericht op weg bent om boodschappen te halen, zit je 2016-03-05 12.44.11vaak niet te wachten op een praatje met een lokaal politicus. Des te meer waardering spreken we dan ook uit voor de vele mensen die wel de moeite namen om even een moment te nemen en hun mening over diverse onderwerpen te geven.

Het gaat te ver om nu alle gesprekken te benoemen, maar er was veel variatie. Enerzijds waren er mensen die heel tevreden waren, maar bijvoorbeeld doorstroommogelijkheden op de woningmarkt misten. Er waren ook veel geluiden over zaken die met betrekking tot de zorg/ WMO nog lang niet vlekkeloos verlopen.

20160305_111253Aan het andere eind van het spectrum was een meneer die adviseerde dat alle lokale politieke partijen zich zouden opheffen en dat er twee partijen overbleven, naar Amerikaans model. Hoewel Velsen Lokaal zeker niet overweegt zichzelf op te heffen, past dit wel bij onze verkiezingsslogan ‘Minder Politiek’.

 

Al met al genoeg stof tot nadenken en nogmaals dank aan alle mensen in Velserbroek die de moeite namen om even met ons het gesprek aan te gaan!

20160305_113014

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *