Kijkje in de keuken?: Velsen Les Lokaal

Op dinsdag 9 februari stond er een artikel in de IJmuider Courant over het feit dat er landelijk gemiddeld relatief weinig vrouwen in de gemeenteraad zitten. In Velsen is dat helaas niet anders en ook Velsen Lokaal is continu op zoek naar nieuwe (vrouwelijke) kandidaten voor de gemeenteraad.

Balans

Zoals ook in het artikel in de IJmuider Courant te lezen is, is het aantrekken van vrouwen geen doel op zich. Bij het zoeken naar nieuwe kandidaten vinden we het vooral belangrijk dat ons gedachtegoed bij de kandidaat past en andersom. Uiteindelijk moet alles in balans zijn en willen we een goede afspiegeling zijn van de samenleving en dan is het fijn als ook het aandeel van mannen en vrouwen in de partij in balans is.

Geen idee

rtvnh windmolensBij gesprekken met mensen om ons heen blijkt helaas maar al te vaak dat veel mensen geen idee hebben van wat er allemaal gebeurt in de gemeenteraad en wat het zijn van raadslid of steunfractielid nu eigenlijk precies inhoudt. Manon (recent beëdigd steunfractielid) is begonnen met een blog waarin zij haar indrukken van het zijn van een steunfractielid weergeeft. Daarnaast borrelt er al een tijdje een idee bij Velsen Lokaal en het artikel van 9 februari is een mooi bruggetje om daar aandacht voor te vragen…

Velsen Les Lokaal

In het verlengde van het door de gemeente georganiseerde ‘Gemeenteraadslid, iets voor u?’ introduceert Velsen Lokaal het Velsen Les Lokaal. In 2 avonden verzorgen we een kijkje in de keuken van de gemeenteraad door de bril van Velsen Lokaal. We brengen u basiskennis bij van lokale politiek, vertellen meer over waar Velsen Lokaal voor staat en uiteraard krijgt u alle gelegenheid om vragen te stellen.

De eerste serie avonden is gepland op 2 maandagen 11 & 18 april.

Aanmelden

Om deze avonden zo effectief mogelijk te laten zijn, is er slechts ruimte voor 8 mensen per serie avonden.  We verwachten later dit jaar nog een tweede serie avonden te plannen, dus nog voldoende mogelijkheid als de eerste serie avonden al vol blijkt te zijn.

Aanmelden kan door het invullen van onderstaand formulier. We gebruiken deze informatie alleen voor de voorbereiding van de lessen en zullen de gegevens daarna verwijderen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *