Knoop westtribune Telstar bijna doorgehakt

Het besluit over het lastige dossier van de verwerving van de Westtribune op Schooneberg wordt op 11 juni genomen door de gemeenteraad.

Risico’s

logo_TelstarEnerzijds lastig omdat het verwerven van de tribune mogelijk risico’s met zich meebrengt voor de gemeente. Om die risico’s in beeld te krijgen zijn een aantal onderzoeken gedaan door externe bureaus. Op basis daarvan zijn adviezen gegeven, die niet uitsluiten dat aan de verwerving risico’s verbonden zijn.

Anderzijds lastig, omdat het voortbestaan van de BVO Telstar wordt bedreigd als de gemeente niet de helpende hand biedt. Velsen Lokaal is zich goed bewust van de rol van Telstar binnen onze samenleving. Die is niet alleen van het betaald voetbal spelen, maar ook van grote waarde voor maatschappelijke activiteiten zoals Telstar Thuis in de Wijk.

Geheim

De geheimhouding op vele belangrijke financiële stukken maakt het voor de raad dan ook moeilijk om met elkaar de risico’s te benoemen om een goed beeld te krijgen of het voldoende aanvaardbaar is om nu een positief besluit te nemen.

Wel moet gezegd worden dat het college met ambtelijke staf en een aantal raadsleden zich tot een uiterste hebben ingespannen om op vele vragen verheldering te krijgen en opmerkingen te bespreken over alle –tot nu toe- beschikbare informatie. Er zijn namelijk nog twee ontbrekende, maar belangrijke documenten, waarover de raad haar bedenkingen kan geven.

Op donderdag 11 juni krijgt de raad nog de gelegenheid om met elkaar te kunnen debatteren over het hele dossier. Daarna zal -naar wij hopen- een goed gewogen besluit genomen kunnen worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *