Westtribune Telstar nu al in de media

Daags voordat de gemeenteraad van Velsen haar standpunt gaat bepalen over of de gemeente de westtribune van Telstar moet  kopen, neemt de media vast een voorproefje op dit onderwerp. Helaas blijkt journalistieke vrijheid een dankbaar goed en zijn feiten minder relevant.

Nuance

logo_TelstarVandaag plaatste RTV Noord-Holland op haar website een kort stukje waarin Marianne Vos werd geciteerd. Dit werd gedaan als reactie op het bericht van de IJmuider Courant vanmorgen waarin werd geschreven dat het lot van Telstar in handen van de gemeenteraad ligt. Daarmee wordt ongenuanceerd gesteld dat in een proces van enkele jaren de gemeenteraad bepalend is.

RTV Noord-Holland

Hetzelfde gebrek aan nuance kwam ook in de persoon van Henk Wijkhuisen (D66 Velsen) naar voren. Niet alleen reageerde hij veel te kort door de bocht door te doen alsof alles al in kannen en kruiken zou zijn… Ook dichtte hij Velsen Lokaal een onterechte mening toe, alsof Velsen Lokaal tegen behoud van Telstar zou zijn. Laat duidelijk zijn dat Velsen Lokaal niets liever wil dan Telstar behouden voor deze gemeente! Wij vragen alleen wel aandacht voor alle financiële risico’s, zodat de gemeente Velsen niet haar hoofd in een strop legt als ze de tribune koopt. Uiteindelijk gaat het wel om gemeenschapsgeld waar de gemeente zorgvuldig mee om dient te gaan en daar zeker niet nonchalant mee om moet springen zoals Henk Wijkhuisen aangaf.

Geheim

Vele vragen liggen er omtrent de zogenaamde aankoop van de Westtribune.  Aanstaande donderdag (21-05) vraagt Tribune2-640x360Velsen Lokaal, samen met Beryl Dreijer om het aantal geheimgehouden stukken te beperken. Wij vinden dat de gemeenteraad zo open mogelijk moet kunnen debatteren over het voorstel voordat er een besluit kan worden genomen.
Op 28 mei zal Velsen Lokaal een aantal juridisch en politieke vraagstukken voorleggen aan het college en hopelijk daarmee opheldering krijgen over onze zorgpunten.

Velsen Lokaal vindt dat Telstar een belangrijke partner is binnen onze samenleving en een sportieve kans moet krijgen om met de voorgestelde transactie deze crisis te overleven!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *