Bestuurskrabbel: De Zorgwereld staat in de brand, maar niet in de regio IJmond.

Op dit moment kan men geen krant open slaan/beeld open klappen of televisie aanzetten of het gaat wel over de zorgen die er zijn over alles wat met zorg te maken heeft. Wat maken we er met z’n allen een bende van. De ene na de andere wetenschapper of organisatie luidt de noodklok en debatten worden uitgesteld.

Zegen

ouderenWat een zegen dat wij in de regio IJmond wonen!
Tijdens een tussentijdse rapportage over de ontwikkelingen rond de drie decentralisaties, mochten wij vernemen dat er weliswaar een aantal klachten te noteren zijn, maar dat deze stuk voor stuk naar tevredenheid van betrokkenen afgewikkeld zijn.

De drie samenwerkende gemeentes Velsen, Beverwijk en Heemskerk hebben de zachte landing dus daadwerkelijk gestalte kunnen geven. Dat is natuurlijk een geruststellende gedachte, maar het is wel weer de bedoeling om verder te vliegen en dat zonder turbulentie.

Monitoren

Zaak dus om gezamenlijk het monitoren nog beter invulling te geven. Dit om alle betrokken partijen op de hoogte te houden met ontwikkelingen en eventuele verborgen knelpunten te signaleren. Om goed op de zorg te kunnen blijven sturen is het nodig om de maatschappelijke effecten in de verschillende wijken in beeld te brengen en te houden.

Elke wijk kent haar eigen problematiek en beleving bij de ontwikkelingen, maar ook de ervaringen en competenties kunnen enorm uiteen lopen.

Blijven informeren

Door elkaar te blijven informeren, kan de huidige positieve vorm zich nog verder ontwikkelen.Thuiszorg
De besparingen moeten gestalte krijgen en dus is het van essentieel belang dat de financiële middelen zo efficiënt mogelijk moeten worden ingezet. Alleen op deze manier kan een ieder de vereiste zorg ontvangen.

Van vitaal belang is dat onvolkomenheden, in welke vorm dan ook, gemeld worden. Maar minstens zo belangrijk is ook het delen van positieve ervaringen, we moeten met elkaar naar een ideale vorm van informatie uitwisseling.
De aangeleverde informatie dient verstandig ingezet te worden en klachten dienen door een onafhankelijk instituut behandeld te worden.

Kansen

Het mag niet zo zijn dat een klacht een kans is, want deze is in een dergelijk geval reeds verkeken en kan wellicht geleid hebben tot een dramatisch dossier.

Dat mogen we met z’n allen dus nooit laten gebeuren.
Dus als u iets signaleert waarvan u denkt dat de zorg daarmee niet gebaad is, of juist wel, maak hier melding van.

Zo kan de regio IJmond ook voor de hulp- en zorgbehoevenden een fijn sociaal domein blijven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *