Samenvatting laatste raadsvergadering van huidige raad

Even leek het spannend te worden met het onderwerp LVVP (Lokaal Verkeers- en VervoerPlan), maar dit onderwerp werd op verzoek van Velsen Lokaal van de agenda gehaald. De coalitie stemde met wat gesputter toch in met dat voorstel. Burgemeester Franc Weerwind wilde dat niemand er verder iets over zou zeggen. Hij verwachtte kennelijk meer dan alleen een vriendelijk bedankje van Velsen Lokaal.

• Eerste raadsvergadering in het gerenoveerde gemeentehuis, in de raadszaal zijn de kosten van de renovatie in ieder geval niet terug te vinden

Verdere onderwerpen waren nauwelijks de moeite van het noemen waard. Een motie van Velsen Lokaal rondom de hoogte van verkeersdrempels resulteerde – en dat was te verwachten – in een enigszins lachwekkend einde. Onze campagne mascotte, een zeer lage auto (Tesla) werd door vooral raadslid Wijkhuisen van D66 genoemd als de oorzaak van de motie van van Ikelen. Toch schuilt er achter de motie wel degelijk een waarheid. De hoogtes en ‘aanrijhoeken’ van mening drempel zijn verkeerd berekend. Zo zijn er verschillen voor deze cijfers in 30- en 50 km gebieden, maar worden in de praktijk niet overal even consequent gehanteerd. Volgens van Ikelen reageren ambtenaren bij herhaling niet op technische vragen omtrent dit onderwerp. Dat was de reden om het in de raad nog een keer te proberen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *