Weekendoverpeinzing: Morgen laatste openbare campagnedag

Morgen zullen de meeste politieke partijen voor de laatste keer de straat op gaan. Wellicht zullen enkelen de weg naar het publiek ook maandag of dinsdag nog vervolgen en ook zullen de overgebleven flyers in menig brievenbus belanden. Woensdag is het woord aan u!

• Laatste weekendoverpeinzing van deze raads- en collegeperiode

peterluit4

lijst 3, plaats 19 😉

En dat is maar goed ook. Alle partijen hebben hun standpunten in de afgelopen weken wel duidelijk gemaakt op straat, in de media en tijdens debatten. Het is opvallend hoe klein de werkelijke verschillen zijn. Tijdens debatten zoeken de politici gespannen naar argumenten om (met) elkaar te ‘be(k)vechten’, maar meer dan wat simpel hondengeblaf is het niet.

Het is ook vaak een intern spel, waarvan veel door de Velsense burger nog geen eens wordt gezien. Ik schaam me soms voor het ‘modder gooien’, hoe grappig ook bedoeld. Natuurlijk kunnen politici gelukkig ook lachen en zijn politieke grapjes over en weer ook deel van het spel. Het is een soort ontspanning/ontlading in een spannende tijd.

Leuk? Nou, ik heb daar persoonlijk zo mijn twijfels over. Als media ondernemer sta ik enerzijds middenin het ‘spel’ van Velsen Lokaal en doe natuurlijk mijn uiterste best, maar anderzijds aanschouw ik het geheel met toenemende verbazing. Er is niets zoiets als ‘politieke marketing‘, net zoals bij het verkopen van een dienst of product van een bedrijf. In de maanden voorafgaand aan de verkiezingen heb ik er wat artikelen over gelezen, die mij zouden hebben moeten overtuigen van één duidelijke methode om in de gunst te komen bij de kiezer tijdens de campagne periode. Ik werd er niet veel wijzer van.

Morgen zijn we weer met alle energie aanwezig op vele ‘mensrijke’ plekken in onze gemeente Velsen, met een afsluitend lijsttrekkersdebat om 15:30 in bibliotheek Velsen. Voor de laatste keer willen wij u overtuigen dat Velsen Lokaal het gewoon maar met wat #minderpolitiek gaat doen, want daarin maken we naar mijn mening wel degelijk een belangrijk onderscheid. Weg met die dikke stapels papier, eindeloze rapporten en (externe peperdure) onderzoeken, dus #verantwoordvooruit. Het kan allemaal best een tandje minder. Wel wat meer echt inhoudelijk overleg, zaken zinvol combineren, zonder opsmuk van zinloze beleefdheden, die we met elkaar opvoeren voor de televisie, voor u dus. Nee, laten we maar weer gauw gewoon gaan doen, aan het werk voor u, de burger (de klant) van uw gemeente, uw bedrijf, waarin u leeft, woont en werkt. Ik zie u volgende week terug, in een sfeer geheel afhankelijk van de uitslag, maar mijn overpeinzingen gaan gewoon door. Totdat ik het antwoord heb. Blijft u ze lezen?

2 antwoorden
  1. Breakingview
    Breakingview zegt:

    Ja, ik blijf ze lezen. Lekker relativerend stukje. Ik weet eerlijk gezegd niet of dat werkt. Mensen willen graag geenthousiastmeerd worden door een politicus lijkt mij… Ik heb het debat gevolgd en U zult het niet willen geloven maar precies toen het over HOV ging was het niet te verstaan. In elk geval niet op het apparaat waar ik het debat van de lijsttrekkers volgde. Aan het eind van die discussie viel het geluid zelfs helemaal uit. Juist toen de VVD een vraag aan mevrouw Dreijer stelde! Naast de IJmuider Courant heeft Seaport kennelijk ook een zwak voor mevrouw Dreijer. Na de HOV discussie was het geluid weer goed.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *