Rapport GGD roept vragen op

Afgelopen zaterdag kwam het Noordhollands Dagblad met het verhaal dat de naam van Tata Steel uit een rapport van de GGD is geschrapt over kankergevallen in de regio. Het NHD baseert haar verhaal op een tal van mails die ze via een WOB-verzoek heeft mogen lezen.

Rol gemeente?

Aangezien de eerste G van GGD nog steeds voor ‘Gemeentelijke’ staat, is het niet vreemd dat veel gemeenteraadsfracties direct wilden weten welke rol het gemeentebestuur van Velsen heeft gespeeld in het schrappen van de naam van Tata Steel uit het rapport. Ook Velsen Lokaal had de vragen al klaar staan om in te sturen. Maar nadat LGV, PS en D66 ook al min of meer dezelfde vragen hadden gesteld, besloten we een pas op de plaats te maken en vol belangstelling de beantwoording af te wachten.

Onafhankelijk onderzoek GGD

Niet alleen de gemeenteraad van Velsen wil weten hoe het nu precies gegaan is. Ook de Veiligheidsregio Kennemerland vraagt om een onafhankelijk onderzoek om te achterhalen wat er precies gebeurd is, wie verantwoordelijk is voor dit soort Noord-Koreaanse censuur en uiteraard waarom!

Laat duidelijk zijn dat het laatste woord over de GGD in relatie tot Tata Steel nog niet is gezegd!

Tata: duivels dilemma

Dit bericht van het NHD is niet de eerste keer dat Tata negatief in de publiciteit komt en er een link wordt gelegd tussen de hoeveelheid kankergevallen in de regio en de aanwezigheid van Tata Steel. Tegelijkertijd blijft Tata Steel de grootste werkgever (direct en indirect) in onze gemeente en moeten we dus zoeken naar een duurzame oplossing. En snel ook!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *