Bestuurskrabbel: Wat is er aan de hand?

Afgelopen woensdag een bijeenkomst mee mogen maken waar de gemeenteraad op de hoogte werd gebracht over de ontwikkelingen rondom de opvang van vluchtelingen.

En dat is wellicht één van de weinige zaken die echt duidelijk zijn geworden. We praten niet over vluchtelingen, maar over vergunninghouders: asielzoekers die een tijdelijke (max 5 jr) verblijfsvergunning hebben ontvangen.

Door een groot aantal raadsleden werden vragen gesteld die toch behoorlijk in het verlengde liggen van wat er op dit moment in heel Europa, maar zeker ook in Nederland aan de hand is.
In de overtuiging dat er een zeer reële kans is dat ook hier in Velsen een bus kan worden geparkeerd met mensen waarvoor iets geregeld moet zijn, rechtvaardigt zeer zeker de vragen over de vorderingen geboekt door de bestuurders van onze gemeente.

Antwoorden

Uit alle antwoorden, als het al serieuze antwoorden waren, was niets op te maken van wat voor inzichten dan ook.

Er is nog niets onderzocht, laat staan dat er concrete stappen gezet zijn om iets te organiseren.
Als er nu vergunninghouders aan de gemeente toegewezen worden, dan vraag ik mij ernstig af waar deze hun intrek moeten nemen.

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat een eventuele aankomst van een (groot) aantal medemensen het bestuur zal overvallen en als dit het geval is, zullen de oplossingen de hoofdprijs kosten.

Het getuigt van een hoge mate van onverantwoord gedrag om zo met deze ontwikkelingen om te gaan.
Dagelijks wordt iedereen overstelpt met de berichtgeving over de ontwikkelingen rondom de opvang van vluchtelingen/ vergunninghouders in het hele land en dan is het onvoorstelbaar dat verantwoordelijken zo laks met de zaken omgaan.

Gallië

Tenzij alles onder controle is, maar daar werd ook geen blijk van gegeven.
Misschien wonen wij in Gallië, die plek waar een houten muur omheen staat en waar niemand naartoe durft uit detaildorprespect voor de bewoners? – Natuurlijk niet!

Ook in Velsen moet er ruimte zijn voor goede opvang van vergunninghouders, maar dan moet je wel aan de slag.
En het volledig informeren van de raadsleden, maar ook de inwoners van de gemeente, is daarbij de belangrijkste voorwaarde.

Zorg voor duidelijkheid dan kunnen alle betrokkenen de ontwikkelingen een plek geven en zich instellen op de situatie.

Een goed bestuurder kan zich nu laten gelden!

1 antwoord
 1. Paul
  Paul zegt:

  Vandaag las ik een alarmerend bericht in de krant: en Jihadganger afkomstig uit IJmuiden en oud-Felisenumleerling ! Dit heeft ook alles te maken met de asielzoekersproblematiek en of men eigenlijk wel WIL integreren……….
  Want hoe gaat de Gem. Velsen voor 100% garanderen dat toekomstige asielzoekers ditmaal WEL volledig gaan integreren ? Als je nu langs AH en bibliotheek loopt in IJmuiden dan zie je (te) vaak personen die voor ongeveer 0% geïntegreerd zijn: lange gewaden; soms alleen ogen zichtbaar; Arabisch sprekend etc.
  Dus: hoe gaat de Gem. Velsen het ditmaal wel goed doen ?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *