Formatie Velsen succesvol afgerond

Met trots kunnen wij melden dat de formatie in Velsen succesvol is afgerond. Komende donderdag 31 mei worden de nieuwe wethouders voorgedragen voor benoeming door de gemeenteraad. Namens Velsen Lokaal zal Bram Diepstraten door de raad worden benoemd en geïnstalleerd.

Bram Diepstraten

Bram Diepstraten

Eindrapport formatie

Komende donderdag wordt de formatiefase na de verkiezingen formeel afgerond met de installatie van een nieuw college van B&W voor de komende 4 jaar. Formateur Bram Diepstraten heeft zijn eindrapportage gisteren naar de gemeenteraad gestuurd. Daarin gaat hij in op het verloop van de onderhandelingen en de onderhandelingsresultaten.

Raadsakkoord leidend

Eerder konden we al melden dat alle partijen in de gemeenteraad nu meewerken aan een raadsakkoord. We zijn dankbaar dat we elkaar hebben kunnen vinden in het aanpassen van het proces. Daarom heeft de formateur ook het proces om te komen tot een collegeprogramma in overleg met de kandidaat-wethouders aangepast.

Voorlopig collegeprogramma

Er is nog geen vastgesteld raadsakkoord. Daarom gaat het nieuwe college aan de slag op basis van een voorlopig collegeprogramma. Daarin staat hoe het college aan de slag wil met het raadsakkoord en hoe het wil komen tot een definitief collegeprogramma. Het voorlopige programma is te vinden in de eindrapportage.

Wethouder Velsen Lokaal

Velsen Lokaal heeft Bram Diepstraten naar voren geschoven als kandidaat-wethouder. Als de raad instemt met de voordracht gaat Bram zich o.a. bezighouden met democratische vernieuwing, openbare ruimte en mobiliteit. Komende vrijdag wordt de gedetailleerde portefeuilleverdeling bekend gemaakt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *