Onze reacties op de vragen voor de stemwijzer in Santpoort-Zuid

Woongemeenschap Santpoort-Zuid heeft een stemwijzer gemaakt voor inwoners van het dorp. Het geeft aan hoe Velsense politieke partijen de toekomst van Santpoort-Zuid zien. Een mooi initiatief, waar wij de volgende reactie op gaven.

‚ÄĘ Lees de laatste on-line nieuwsbrief

wgszVelsen Lokaal vindt dat iedere woonwijk van Velsen uniek is en daarom is het behoud van de identiteit het uitgangspunt. Voor Santpoort-Zuid is dat het dorpskarakter. De inrichting vraagt dan ook om kleinschalige en laagbouw te realiseren op de open bouwlocaties zoals het voormalige Novaterrein en het landje van Handgraaf.

De invloed van alle inwoners speelt een belangrijke rol bij dat dorpse karakter ten aanzien van het ¬†voorzieningenniveau. Als de middenstand wil overleven in een kleine woonwijk, dan moeten de inwoners daadwerkelijk hun boodschappen daar blijven doen. Dat geldt ook voor de kinderen naar¬†de basisschool en het gebruik van het Brederode Huys als ontmoetingsplek. ¬†Velsen Lokaal wil graag dat iedere woonwijk in Velsen een ‚Äúeigen‚ÄĚ entree wordt gemaakt op initiatief van de bewoners zelf. Dat kan bijvoorbeeld door rotondes in te richten met iets eigens, bijvoorbeeld een kunstwerk of een boom.

De omgeving rond de Ru√Įne van Brederode moet optimaal beschermd worden. Constructief¬†overleg met de gemeente Bloemendaal moet blijven ten behoeve van de verdere ontwikkeling van¬†het voormalig Provinciaal Ziekenhuis. Velsen Lokaal is tegen bebouwing van het voormalig terrein ¬†van Velserend.

Velsen Lokaal hecht veel waarde aan een wijkcomit√© of wijkplatform zoals de Woongemeenschap Santpoort-Zuid. Advies ‚Äďgevraagd of ongevraagd- wordt altijd door de fractie zwaar meegewogen in de besluitvorming. Initiatieven en activiteiten in en voor de woonwijk komen van de inwoners zelf. Ook daar wil Velsen Lokaal dat stimuleren met het honoreren vanuit de post burgerinitiatieven. Kortom: wonen, werken, winkelen, ontmoeten, welzijn en veiligheid moeten verbonden worden en dat doen we samen met de bewoners van Santpoort-Zuid!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *