Stadsschouwburg Velsen: Duivels dilemma (update)

De schouwburg verkeert in zwaar financieel weer. Zonder een financiële injectie van de gemeente gaat de schouwburg failliet. Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor om een extra subsidie te verlenen van € 1,5 miljoen. Dat is heel veel geld. Het stelt ons voor een duivels dilemma.

Afgelopen donderdag spraken we voor het eerst over de schouwburg. Die vergadering wordt maandagavond 15 januari voortgezet. Volgens de informatie van B&W verkeert de schouwburg al jaren in financieel zwaar weer. De afgelopen vier jaar is er elk jaar verlies geleden. Kijk hieronder de samenvatting van de sessie terug.

Dit weekend hebben we meer informatie gekregen. Alle informatie vind je nu terug bij de agenda van de vergadering van morgenavond.

Vraagtekens

Voor Velsen Lokaal zijn er veel vraagtekens en zorgen of de schouwburg met de extra subsidie echt uit de problemen komt.

We onderscheiden twee belangrijke thema’s.

  1. Hoe heeft het zover kunnen komen? Heeft de gemeente wel adequaat toezicht gehouden en hoe is de informatievoorziening van B&W richting de gemeenteraad geweest?
  2. Hoe ziet de toekomst van de schouwburg er in detail uit? Hebben we vertrouwen in de plannen van het bestuur en directie en hoe gaan we het toezicht aanscherpen? En welke scenario’s zijn er mogelijk om de schouwburg te redden?

De komende dagen en weken tot aan een besluit zullen wij je via onze website en social media verder informeren over de schouwburg en onze mening. Daarbij speelt voor ons jouw mening ook een belangrijke rol. Laat ons weten wat je ervan vindt. Ook als je vragen hebt, horen we die graag.

4 antwoorden
  1. Hans lammers
    Hans lammers zegt:

    Als al die onderzoeken naar de huidige directeur niet hadden plaatsgevonden had het gat nu minder groot geweest. Wat bleek er was dus weinig aan de hand. Geld weggegooid. Dus hier is ook de politiek in de fout gegaan.

    Beantwoorden
    • Nathanael Korf
      Nathanael Korf zegt:

      Beste Hans, daar heb je helemaal gelijk in! Ik nodig je uit om vanavond te komen luisteren, want dat is zeker een onderwerp dat ter sprake gaat komen. We starten om 2130 uur.

      Beantwoorden
  2. Hugo
    Hugo zegt:

    Beste VelsenLokalers,

    Graag prioriteit aan het volgende hoofdpijndossier: het nutteloze Brak! – bouwsel op het strand. Ook kansloos zonder subsidie van ons, domme Kiezertjes ! Ook (juist) in dit dossier krachtig doorvragen bij Baerveldt, ook al zal zij trachten te doen alsof VL het allemaal niet snapt.
    Verder, over Baerveldt gesproken, gaat zij (samen met Vennik) de extra aanvullende kosten betalen voor de verplaatsing van de Dodelijke Santpoortse Bushalte (DSB, in OV-afkortingsjargon). Die twee hebben immers bij herhaling geweigerd om ook maar 1 suggestie van de domme lokaal-bekende WOZ-betalers aan te nemen………..
    Spreek hen ook daarop aan, vooral nu in deze mooie GR18 – strijdtijd !

    Beantwoorden
    • Nathanael Korf
      Nathanael Korf zegt:

      Beste Hugo,

      Dank voor de aangedragen punten. Deze nemen we zeker mee in de komende weken richting de verkiezingen. Zoals je Velsen Lokaal kent, staan wij juist open voor inbreng vanuit de samenleving. Blijf maar komen met suggesties!

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *